System.Threading.Tasks.Task`1[Microsoft.AspNetCore.Html.IHtmlContent]

Hemma i den Skånska myllan igen… eller?

Efter ca tre månader i huvudstaden har jag nu flyttat tillbaka till Skåne och Division Maskin i Malmö. Som Helsingborgare är det inte utan att det gör lite ont i hjärtat att flytta ner till storebror Malmö (dock ständig lillebror fotbollsmässigt). Men jag har fått tag i en bra lägenhet och börjar sakta men säkert trivas även här bland ”di himmelsblå”.

Min nya arbetsplats på Lantmännen Division Maskin är på HR-avdelningen där jag håller på att undersöka en framtida modell för kompetens- och löneförsörjning av våra mekaniker och servicetekniker. Målet med uppdraget är att undersöka vilka strategiska kompetenser vi behöver samt hur vi genom rätt lönesättning kan attrahera och behålla kompetenta mekaniker och servicetekniker. Tanken är att mitt uppdrag ska mynna ut i en analys för en framtida lönesättningsmodell som utgår ifrån våra framgångsfaktorer; kompetens, prestation och försäljning.

För att få lite bättre inblick i mekanikeryrket ska jag därför ut på en liten ”roadtrip” i Sverige och besöka anläggningar för intervjuer och möten. Jag har personligen aldrig varit längre norrut än Östersund, så varför inte börja med Kiruna? Planen är sedan att hinna besöka Örnsköldsvik, Södertälje, Norrköping, Linköping, Halmstad, Göteborg, Falkenberg, Ulricehamn och Staffanstorp innan månaden är slut. Lägg sedan till lite möten i Stockholm och ett trainingblock med traineegruppen utanför Sollentuna. Många dagar på resande fot med andra ord, vilket ska bli både kul och spännande. Nu gäller det bara att försöka planera in det här så smidigt som möjligt med alla inblandade.

Dessutom sitter jag, tillsammans med Hanna, Malin och Louise, med i ett jätte spännande strategiskt projekt med Kronfågel och Cerealia angående deras hållbarhetsplan. Som jag skrivit tidigare på bloggen så är hållbarhet och ansvarsbiten något som verkligen prioriteras högt här på Lantmännen. Därför känns det extremt kul att få vara med i detta projekt som kommer att ha stort inflytande på Kronfågels och Cerealias framtida hållbarhetsarbete. Med andra ord så blir den en intensiv vinter/vår!

Sist men inte minst så önskar jag er en god fortsättning så hörs vi snart igen!

Med vänlig hälsning

Per Holgård