System.Threading.Tasks.Task`1[Microsoft.AspNetCore.Html.IHtmlContent]

Avslutning, recharge och nytt projekt!

Från en praktikperiod till en annan, men vad händer däremellan?

Presentation x 3 och nya processermaskin.jpg

De senaste veckorna har varit händelserika för oss då vi haft vår första avslutning av projekten. För mitt eget projekt på maskin innebar det redovisning för ledningsgruppen i Malmö, för handledare och inköpschef i Stockholm samt slutligen presentation för personal i Malmö. Lantmännens Traineeprogram är väldigt förankrat i verksamheten och det arbete som görs har ett syfte. De rekommendationer jag gjort kommer att ligga till grund för nya processer, vilket känns väldigt roligt.

Köpenhamn, kvarn och VIP-visning

Efter att första perioden avslutats hade vi några dagar med gruppen där vi hann med att delta i ett av Lantmännens Management Meetings i Köpenhamn. Där samlas chefer från hela världen för att träffa ledningen och lyssna på olika inspirerande föredrag. Som Timbuktu sjunger så drog vi sedan till Malmö för att ha omladdning med varandra och göra lite studiebesök i kvarnen samt hos LM Maskin. På maskin i Malmö fick vi en VIP-visning av den nya Claas Axion som har Sverigepremiär. I hallen fanns även Claas andra monstermaskiner, en Xerion samt den stora bandtröskan Lexion. Vi kände oss mycket välkomna och en traktor har sällan varit så bejublad!

maskin3.jpg

Reflektion och självutveckling

Det känns väldigt bra att vi har två dagars recharge mellan varje praktikperiod. Vi får där möjlighet att träffas för att diskutera vad vi lärt oss, vilka problem vi stött på för att lära av varandra. Då vi är utspridda i våra projekt känns det nyttigt att stanna upp och fundera på vad vi gör och hur man ser på framtiden. Det är nu mindre än ett år kvar till traineeprogrammet är slut och det är bra att börja fundera på var jag vill vara sen. Det är lätt att missa när det alltid är högt tempo i de dagliga projekten.

Ny period…

Jag har precis påbörjat min andra period på Lantmännen Doggy i Vårgårda, men mer om det kommer senare i veckan…

Vi hörs!

Gustaf