Nyheter Västerbotten

Höstmöten i Västerbotten

Tyvärr har vi tvingats ställa in våra planerade höstmöten pga Corona-restriktioner. Vi återkommer med ny inbjudan till ett digitalt höstmöte.

Sommarhälsning 2020

Ett år som påverkas av Covid 19 på många sätt.

Vår Distriktsstämma som var planerad att genomföras på Strömbäcks folkhögskola fick vi genomföra digitalt i stället, med på länk var Johan Bygge koncerstyrelsen och Mikael Sigfors koncernledning och presenterade resultat och vad som är på gång inom Lantmännen.

En något annorlunda distriktsstämma än vad vi är vana vid, Leif och Malin från styrelsen höll i trådarna när 2 av oss i styrelsen var förkylda och 1 satt i karantän efter utlandsresa. Koncernstämman hölls digitalt den 7 Maj, där även detta år beslut togs om den högsta utdelningen någonsin till oss ägare någonsin.

Att fortsatt leverera ett starkt resultat visar på styrkan i Lantmännen som kooperativ förening ägd av oss Svenska lantbrukare. En stor eloge till ledningen och alla medarbetare inom Lantmännen som gör detta möjligt genom ett gott arbete.

Årets maskinvisningar, fältvandringar i länet, Lännäs och även det som skulle bli årets stora händelse ”Lycksele 2020” har fått ställas in. Vi siktar på att genomföra den 5:e Lycksele träffen hösten 2021. Möten i förtroenderådet och i distriktsstyrelsen har vi genomfört digitalt via teams och så kommer det att fortsätta året ut.

Jag tror att vi kommer att se stora förändringar i framtiden hur vi reser och genomför möten och stämmor, vi har i distrikten fått till uppgift att se över hur vi kan hålla våra möten med medlemmarna både fysiskt och digitalt. Planering av aktiviteter i distriktet pågår fortlöpande, glöm inte att ta kontakt med oss i distriktsstyrelsen om det är någon fråga eller ämne som ni vill att vi tar upp.

Nu hoppas vi på en bra sommar med goda skördar av grovfoder, spannmål och det ser bra ut än så länge.

Med det vill vi från distriktsstyrelsen önska alla en trevlig sommar,
Ronny Olofsson, distriktsordförande