Bäste medlem!

Ingenting är som förut! Ett aggressivt Covid-19 virus slog ut världsekonomin och mänsklighetens vardag på ett par månader. Möten och aktiviteter i fysisk form ställdes snabbt in. Vi hann precis hålla vår distriktsstämma på Bäckaskog vilket var mycket trevligt. Föreningsstämman hölls för första gången som en digital hybridstämma. Vilket fungerade mycket bra. Positivt är Lantmännens goda resultat 2019 som gjorde att vi medlemmar fick den högsta utdelningen någonsin på totalt 730 MSEK. Stämman beslutade om återbäring och efterlikvid med 1,75% på handel med LM Lantbruk och återbäring med 1% på inköp från LM Maskin och Swecons svenska verksamhet.

Efter stämmorna har det rullat på med uteslutande digitala möten. Distriktets olika sommaraktiviteter är inställda. Antagligen också höstens olika aktiviteter. Det är mycket tråkigt att inte träffas socialt och prata. Men I denna allvarliga situation måste vi alla visa respekt, hålla social distans och inte längre hälsa genom att ta i hand. Vilket känns mycket ovanligt i vår kultur. I Sverige gäller ett egenansvar för att för att inte smitta andra eller smittas själv.

Efter Coronautbrottet började maten på hyllorna i butikerna att ta slut. Flera hyllor gapade tomma, speciellt för vetemjöl, pasta och havregryn. En tankeställare som visar hur sårbar dagens livsmedelsstrategi är och hur viktiga vi lantbrukare är för svensk livsmedelsproduktionen. Det är dags för politikerna göra verklighet av livsmedelsstrategin och att vi får ett lönsammare lantbruk.

Detta är vårt nya digitala layoutade utskick med blandad info som vi kommer att ge ut flera gånger om året. Antagligen kommer det också att skapas flera nya digitala arbetssätt och mötesplatser som vi kommer att träffas genom.
Hör gärna av er till oss i styrelsen för diskussioner eller funderingar!

Så här i skrivande stund har tröskningen satt igång så smått runtom i distriktet. Efter kyla och ihållande småregn behöver vi en torr period för att komma igång med tröskningen. Årets prognos pekar på mot en nästan normalskörd i södra Sverige.

Jag vill önska er alla en fortsatt trevlig sommar och god skörd!

Charlotte Norrman-Oredsson