Lantmännen Lantbruk

Växtodlingssäsongen rusar fram och axen är på väg fram i Veten, det har varit en intensiv säsong med många strategival avgörande för kommande skörd. Våra säljare har gjort allt för att bistå i dessa val. Följ gärna våra strategiförsök och Precisionsodlingsprojektet Svalöv för inspiration i er odling.

Första vallskörden är bärgad på flesta håll med bra kvalitet men med mer att önska på kvantitet, Kalksalpeter är ett bra sätt att snabbt få igång vallarna igen om regnet dröjer. Vi har byggt upp extra lager för kompletteringar av Plast/Nät/sträckfilm.

Coronaeffekterna har hittills varit små på vår verksamhet och inför nytt gödselår ser vi god tillgång på gödsel. Vi vidtar även åtgärder för att säkerställa att kommande skörd ska gå så effektivt som möjligt.

Försäljning inför nästa växtodlingssäsong är igång, vi har två nya intressanta Höstvetesorter, KWS Kerrin som är den högst avkastande stärkelseveten och Kvarnveten Hallfreda som kommer ifrån Lantmännens egna förädling, kontakta din säljare för mer information, se även över ditt behov av Rapsutsäde för tillgång till bästa sort. Vi ser även fram emot gödselförsäljningen inför säsong -21 som snart väntas starta med en lägre prisbild än -20 drivet av sjuknade Urea och Olja.

Vi önskar en trevlig sommar följt av en stor skörd!
Fredrik Bodin, regionchef Lantbruk

Lantmännen Maskin

Det är bra tryck i Lantmännen Maskins affärer i distriktet. Vi har i landet ett väl rustat lager med maskiner för snabb leverans, kontakta din maskinsäljare om just ditt behov. De flesta fabriker är igång igen efter pandemin och börjar leverera ut maskiner igen.
Vår nya E-handel är i full gång och i Corona tider kan det vara ett alternativ för er som känner att man inte vill åka in till butiken just nu. Kontakta vår butik/ reservdelspersonal så hjälper dom dig att komma igång om du inte redan är det.
Våra verkstäder är igång som vanligt och snart börjar semestrarna då det kan bli lite längre väntetid för hjälp. Kontakta dom redan nu om du vet med dig att du är i behov av något så bokar vi en tid till dig.

Vi önskar dig en riktigt trevlig sommar!
Peter Tillberg, regionchef Maskin