Lantmännen
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel.
Erbjuder produkter och tjänster för ett starkt och konkurrenskraftigt lantbruk.
Importerar, marknadsför, säljer och underhåller lantbrukssmaskiner.
Utvecklar, förädlar och marknadsför livsmedelsprodukter och måltidskoncept.
Lantmännen är ett lantbrukskooperativ grundat på den djupa kunskapen som våra lantbrukare har samlat på sig över generationer. Tillsammans arbetar vi för ett livskraftigt lantbruk. Tillsammans tar vi ansvar från jord till bord.
Med utgångspunkt i åkermarken och verksamheter i värdekedjan från jord till bord finns vi med hela vägen från sådd till skörd – till maten på våra bord, foder till våra djur och klimatsmarta biobränslen.
Vi ägs av svenska lantbrukare och har vår bas i Sverige med Östersjöområdet som vår utökade hemmamarknad. Vi har en stark internationell närvaro, och oavsett land och plats tar vi alltid samma ansvar.
Vi bedriver forskning och satsar på innovation för morgondagens lantbruk, bioenergi och framtidens mat. Innovationer är avgörande för att lösa dagens och framtidens utmaningar och därför har Lantmännen också en egen forskningsstiftelse.
Lantmännens gröna grodd finns på våra förpackningar. Produkterna kan vara olika, men alla ska kunna känna sig trygga i att vi alltid minimerar påverkan på miljön och människan. Finns grodden på paketet, kan du vara säker på att det är Bra Mat från Lantmännen.
Hönnedal utanför Kristianstad
Gårdens verksamheter omfattar grisproduktion med 400 integrerade suggor och växtodling med potatis, sockerbetor och spannmål som t.ex kvarnvete.
Förutom i Lantmännen är jag även engagerad som fullmäktige i Sveriges Stärkelseproducenter och jag är ordförande i Balsbygdens LRF.
Jag tror på fortsatt rationaliserade enheter som är mer digitaliserade samtidigt som produktion och försäljningen av nischprodukter kommer att öka. På grissidan kommer aveln att fortsätta utveckla produktionen i en kombination med nya foder som kan förbättra foderutnyttjandet. Konsumtionen av svenskt griskött kommer nog att fortsätta på en stabil nivå. Men även efterfrågan från exportmarknader kommer att öka.
Jag anser att en hög Självförsörjningsgrad bör ligga i samhällets intresse, det är inget ansvar som endast vi producenter kan ha.
På min lediga tid är det viktigt för mig att vara med min familj, min sambo och min fyra barn mellan 3 och elva år. Jag är intresserad av matlagning och dryck.
Favoriten på gården är sprutan, då det är tidiga mornar med fint väder och en lugn atmosvär när jag är ute med den.