Weibull stärker positionerna på den danska marknaden

Nyhet

Weibull stärker positionerna på den danska marknaden

Weibull Trädgård har förvärvat det danska torvbolaget Kronmuld Aps med huvudkontor i Albertslund i Danmark och stärker därmed sina positioner på den viktiga torvmarknaden.

– Torv är en kärnverksamhet för Weibull Trädgård. Köpet av Kronmuld Aps ger oss möjlighet att utveckla såväl yrkesmarknaden som konsumentmarknaden för torv i Danmark. Det finns flera samordningsfördelar mellan bolagen. Servicen kan förbättras och leveranserna blir snabbare, säger Stefan Sjöstrand, vd för Weibull Trädgård.

Säljaren av Kronmuld Aps Claus Thomsen och hans anställda fortsätter i den nya verksamheten.

– Detta är en bra affär som innebär goda utvecklingsmöjligheter för de jord- och torvprodukter som vi står för. Kronmuld har cirka 15 procent av den danska torvmarknaden, säger Stefan Sjöstrand.

Genom förvärvet ökar Weibull Trädgård expansionstakten på den skandinaviska marknaden. Bolaget marknadsför trädgårdsprodukter till den nordiska marknaden under varumärkena Weibulls och Hammenhögs. Företaget omsätter cirka 450 miljoner kronor, har 190 medarbetare och är ett dotterbolag till Svalöf Weibull som ägs av Lantmännen och BASF.

För frågor kontakta gärna: Stefan Sjöstrand, vd Weibull Trädgård, tel: 076-818 38 01

PRESSMEDDELANDE 1 (1)

2005-10-28 Fakta/Lantmännen Lantmännen är en av Sveriges största koncerner inom livsmedel och lantbruk. Exempel på Lantmännenägda varumärken är Axa, Kungsörnen, Start, Bageri Skogaholm, Schulstad, Kronfågel, Weibulls, Doggy och Mjau. Butikskedjan heter Granngården. Lantmännen ägs av 50 000 svenska lantbrukare, har 13 000 anställda, är verksam i 16 länder och omsätter 30 miljarder kronor. Läs gärna mer på www.lantmannen.se