VM i fotboll inspirerade Weibulls till "trädgårdslandslaget" i TV4

Nyhet

Även anrika Weibull Trädgård tar nu steget in i reklamteve och ska under våren bjuda på en rad spännande trädgårdstips i TV4. Tillsammans med fotbollsstjärnorna Andreas Isaksson och Jane Törnqvist formerar sig då Weibulls expertgrupp till ”Trädgårdslandslaget”. Landslaget ifråga ska bland annat lära ut konsten att ge bort en komplett blomsterrabatt i present utan att egentligen anstränga sig…

Redan ifjol beslöt sig Weibulls för att som marknadsledare ta ett ännu större ansvar när det gäller att sprida trädgårdskunnande bland landets hundratusentals trädgårdsvänner.
Resultatet blev Weibulls Expertgrupp, en kvintett specialister som sedan dess har informerat om det gröna livet i olika forum, bland annat i frågespalter och på mässor.

Nu tar expertgruppen nästa steg och bildar ett ”Trädgårdslandslaget” där man fått förstärkning av två svenska fotbollsstjärnor, nämligen landslagsmålvakten Andreas Isaksson och landslagsbacken Jane Törnqvist. Med början i månadsskiftet februari-mars gör Trädgårdslandslaget debut i TV4-reklamen, detta hand i hand med kampanjer i butiker landet över.
– Vi vill berätta om det gröna livets olika aspekter och möjligheter, säger Ulrika Ahnbo, marknadschef Weibull Trädgård.

Ulrika Ahnbo ger flera exempel på vad Trädgårdslandslaget kommer att rekommendera tevetittarna i vår. Några av dessa är ”Gröna steg till en vacker gräsmatta” och ”Frötapeten – miraklet som enkelt fixar till såväl blommor, som sallad som gräs”.

Weibull Trädgårds tevesatsning kostar runt 20 miljoner kronor och sammantaget är årets reklam och PR-budget företagets största någonsin. – Att satsa på ett trädgårdslandslag föll sig naturligt genom vårt mångåriga samarbete med svenska fotbollsförbundet. Dessutom är det VM i fotboll i Tyskland i år. Sverige deltar och vad kan då vara naturligare än att döpa vår förstärkta expertgrupp till just Trädgårdslandslaget, säger Ulrika Ahnbo.

För ytterligare information kontakta gärna: Ulrika Ahnbo, marknadschef Weibull Trädgård, tfn 0414- 44 38 00 eller mob 0702-35 77 09

Bilder finns att ladda ner på www.weibulls.com under ”Press”

I Weibulls katalog för 2006 presenteras ytterligare en rad andra spännande nyheter, varav bland annat Weibulls Selection Unique som är en frökollektion för de verkliga finsmakarna med 20 exklusiva frösorter, sex av dessa är helt exklusiva för Weibulls på den svenska marknaden. En annan nyhet är ”Potager”( den dekorativa köksträdgården).
Weibull Trädgård är Nordens ledande företag inom trädgårdsbranschen. Weibull Trädgård säljer och marknadsför sitt sortiment under de välkända varumärkena Weibulls och Hammenhögs till såväl yrkesodlare somprivat konsumenter. Företaget ingår i Lantmännenkoncernen.