Veckans kycklingrecept från Kronfågel direkt i mobiltelefonen

Nyhet

Stockholm den 19 mars 2007

Veckans kycklingrecept från Kronfågel direkt i mobiltelefonen

Nu lanserar Lantmännen Kronfågel en helt ny recepttjänst. Via sin mobiltelefon kan kunden prenumerera på veckans kycklingrecept. Varje fredag får de som prenumererar på tjänsten ett nytt spännande kycklingrecept. För att kunna använda tjänsten måste man dock ha en mobil med fungerande WAP-inställningar (normal GPRS-taxa gäller).

- Det mobila receptet är en del i vår strategi att göra det lätt, och underlätta, för våra kunder i deras matlagning, säger Mats Markgren, marknadsdirektör Lantmännen Kronfågel. Goda, lättlagade och nyttiga kycklingrecept direkt i mobilen. Kan det bli enklare. Hur många gånger har jag inte själv stått i affären en fredag kväll och undrat vad vi ska äta till middag. Med vår tjänst bär man med sig ett middagsförslag, inkluderat inköpslista till det recept man själv valt. Lätt och enkelt, avslutar Mats.

Så här går det till när man prenumerera på veckans recept Skicka ett SMS med texten KRON till nummer 72777, så skickar Kronfågel ett nytt recept varje fredag. Varje recept kostar 2 kr och att beställa tjänsten kostar som ett vanligt SMS. För att avsluta en prenumeration skickar man ett SMS med texten avsluta till 72777.

Om man inte vill prenumerera, utan själv välja när man vill ha recept i sin mobil kan man skicka ett SMS med texten FREDAG till nummer 72777. Då får man tillbaka ett SMS med en länk till en mobilversion av den veckans recept. Tjänsten kostar som ett vanligt SMS + 2 kr.

För frågor kontakta gärna: Mats Markgren, marknadsdirektör, tel 08-685 42 05 Bessie Wedholm, informationschef, tel. 08-685 42 76.

Missa inte receptet på nästa sida!

Veckans recept Jennys Tacopaj

2-3 portioner

Tillagningstid: ca 20 min + 35 min i ugn

Ingredienser Pajdeg: 3 dl vetemjöl 125 g smör 2-3 msk iskallt vatten

Fyllning: 350 g Kronfågel kycklingfärs 1/2 påse tacokrydda 2 paprikor i olika färger

Tillagning

Tillred degen snabbt i matberedare eller för hand. Kavla ut degen anpassat till en mindre pajform. Nagga och ställ in i kylen tills fyllningen är klar. Stek kycklingfärsen grynig med tacokryddan. Blanda ner urkärnad paprika i mindre bitar som får fräsa med en stund.
Fyll pajskalet med tacofärsen. Grädda i 200°C i ca 35 minuter tills pajen har fått fin färg. Servera med en god creme fraiche och en sallad.

Tillbehör 2 dl smaksatt creme fraiche, salt och peppar.

Tips! Kokbar creme fraiche kan även läggas direkt ovanpå fyllningen före gräddningen.Fakta Lantmännen Kronfågel Holding Lantmännen Kronfågel Holding, som ingår i Lantmännen-koncernen är nordens största kycklingproducent med marknadsledande position i Danmark och Sverige. Under år 2005 omsatte Lantmännen Kronfågel Holding 2,2 miljarder kronor och hade 1 400 medarbetare. Vi marknadsför våra produkter under varumärken som Kronfågel, Danpo och Ivars. Läs gärna mer på www.kronfagel .se eller www.danpo.dk.

Fakta/Lantmännen Lantmännen är en av Sveriges största koncerner inom livsmedel, energi och lantbruk.
Exempel på Lantmännenägda varumärken är Axa, Kungsörnen, Start, Bageri Skogaholm, Schulstad, Kronfågel, Weibulls, Doggy och Mjau. Butikskedjan heter Granngården.
Lantmännen ägs av 49 000 svenska lantbrukare, har 12 000 anställda, är verksam i 18 länder och omsätter 30 miljarder kronor. Läs gärna mer på www.lantmannen.se