Vårens mest spännande pastanyhet är här – Kungsörnen lanserar Cappelli med dinkel

Nyhet

Äntligen kommer den lyxiga pastan Cappelli i en ny nyttigare variant från Kungsörnen. Cappelli Fullkorn Dinkel är Kungsörnens senaste pastanyhet och innehåller 55 % fullkorn av dinkel. Cappelli är en populär pastaform som återigen finns i Kungsörnens sortiment. Nytt med pastan är att den till 55% är baserad på urvetet dinkel vilket ger en fin arom och god mättnadskänsla.

– Cappelli Fullkorn Dinkel är nyckelhålsmärkt och rik på kostfiber (6 g), samtidigt som dinkel innehåller något högre halter av protein, B-vitamin och mineralämnen än det vanliga vetet, säger Mathilda Jönsson, produktchef på Kungsörnen.

Dinkel, eller Spelt som det även kallas, användes redan på stenåldern och idag ser vi ett ökat intresse för dinkel inom matlagningen med många nya spännande recept. Förklaringen kan vara den goda smaken kombinerat med de många hälsofördelarna.

GI-experter talar ofta väl om dinkel och Cappelli Fullkorn Dinkel har ett testat och bevisat lågt glykemiskt index (GI).

Fakta Dinkel: • Flertusenårigt urvete som användes redan på stenåldern. • Höga halter av järn, koppar, magnesium, zink, B-vitamin och protein.

Fakta Fullkorn: • Alla delar av det hela sädeskornet används. • Fullkorn är både fiber- och näringsrikt och det är i kliet och grodden de flesta mineralämnen och vitaminer finns. • Fullkornslivsmedel får en fylligare smak på ett naturligt sätt.
• En hälsosam livsstil och en väl sammansatt kost rik på fullkornsprodukter minskar risken för hjärtsjukdom. Cappelli Fullkorn Dinkel innehåller 55 % fullkorn.

Fakta Cappelli Fullkorn Dinkel: Priset för en förpackning Cappelli Fullkorn Dinkel 500g är ca 16-17 kronor och produkten finns nu ute i butik.

Bild på produkten för fri publicering finns att ladda ner från Kungsörnens bildbank: http://online.opv.se/ Användarnamn: reklam Lösenord: rb1aaa Du finner bilden under kategorin Pasta / Kungsörnen.

För frågor kontakta gärna: Mathilda Jönsson marknadsutvecklare Kungsörnen, tel: 08-519 787 28, 0709-27 87 71