Varannan konsument väljer nyckelhålsmärkta färdigrätter

Nyhet

Nyckelhålsmärkning och lågt GI-värde är i topp, när konsumenten väljer färdigrätter. Hälften av alla konsumenter väljer nyttigare alternativ. Det visar en analys från butikskedjan Gooh, som säljer kylda färdiga rätter till Stockholmare som vill äta snabbt men ändå gott och hälsosamt.

- Tittar vi närmare på vilka som medvetet äter hälsosamt så är det kvinnorna som är i majoritet, berättar Lars Fins, VD på Gooh. Detta faktum stöds också av AC Nielsens Market Monitor som visar att tre av fyra kvinnor tycker att det är viktigt att äta hälsosamt. Bland män är det hälften som har samma uppfattning. Idag är 6 av 10 gäster på Gooh kvinnor och majoriteten av försäljningen av rätterna är med nyckelhålsmärkning och lågt GI.De vanligaste orsakerna till att man inte äter hälsosam färdigmat, är att det är svårt att få tag i nyttiga alternativ och att maten inte upplevs som hälsosam.

Här spelar en tydlig märkning av produkterna en viktig roll, fortsätter Lars Fins. Välkända symboler som nyckelhålet och GI-märket underlättar för konsumenten att göra bra val. Att äta hälsosamt och varierat är på agendan för alla konsumenter, oavsett ålder. I gruppen 15-19 år är det 67% som tycker att det är viktigt och i gruppen 20-39 år är det 71%. Siffrorna stiger något med ökande ålder, men det faktum att intresset för hälsosam mat är så stort även bland ungdomar, visar betydelsen av bra färdigmat.
För ytterligare information kontakta: Gooh! VD Lars Fins mobil 0709-27 80 00 Gooh! Marknadschef Jonas Regnér mobil är 0709-278001 Lantmännen Axa Informationschef Eva Lagerstam 0709- 27 80 98

Bilder Pressbilder finns att ladda ned från www.gooh.se eller bifogad bild på Fiskgryta i saffransås, fotograf David Hamp.

Fakta om Gooh! Varumärket Gooh! samägs av Nobis AB och Lantmännen Axa. 2006 fick Gooh! utmärkelsen Stora Dagligvarupriset 2006 som delas ut av tidningen Fri Köpenskap i samarbete med Movement research.
2007 är Gooh! nominerade till Årets Butikskedja av tidningen Market och till Årets Retailkedja/koncept av Nordic Council of Shopping Centers Fakta om Gooh!-rätterna Gooh! säljer frukost, lunch och middag i sina måltidsbutiker med bas i Stockholm. Huvuddelen av försäljningen är kylda färdigrätter komponerade avOperakällarens kökschef Stefano Catenacci. Det finns ett 20-tal olika rätter varav många är nyckelhålsmärkta och har lågt GI-värde.