Tre skolor får besök av Mästerkock

Nyhet

Vad blir 110 kg lasagneplattor, 40 kg rotfrukter och 42 kg nötfärs och 200 l champinjonsås?

Rätt svar är lasagne - tillagad för att både smaka gott och vara hälsosam. Och lasagne är vad eleverna i Fridaskolan i Vänersborg, Hörnefors Centralskola i Umeå och Gustavslundsskolan i Växjö kommer att få smaka på till lunch när Mästerkocken Kurt Weid kommer på besök. - Lasagne är en av de populäraste maträtter bland 12-åringarna – det viktiga är att äta rätt för att orka igenom skoldagen och kunna koncentrera sig på skolarbetet, berättar Kurt Weid. Lasagne tillagad på det här sättet följer det rekommenderade innehållet i ”Axa Målet”

Aktiviteten är en del i Matpartners temavecka Axa Sport Games, som 200 skolor i hela Sverige varit med i under hösten. Bland dessa skolor har tre vinnare utsetts: Fridaskolan i Vänersborg, Hörnefors Centralskola i Umeå och Gustavslundsskolan i Växjö. Vinnarna får ett gästspel under en dag av Kurt Weid. Datumen är Vänersborg 14/2, Umeå 21/2 och 28/2 i Växjö. Kurt Weid är en välkänd kockprofil som bland annat startade kocklandslaget. Kurt Weid är numera verksam inom Lantmännen Axas dotterbolag Matpartner AB.

Förutom att klara av skolarbetet extra bra, vill även Axa Sport Games inspirera landets alla femteklassare att motionera och äta rätt. Axa Sport Games är tävling för femteklassare i tre grenar, löpning, längdhopp och kulstötning. Maten spelar stor roll för resultatet och därför fick även skolköken tillfälle att ta del av olika menyer, som är både nyttiga och goda.

För ytterligare information kontakta: Martin Hesselgren, Lantmännen Axa Tel 08 519 787 21 Mobil 0709 278093 E-post: martin.hesselgren@lantmannen.com

Kurt Weid, Matpartner Tel 08 - 519 788 64 Mobil 0709 27 80 63 E-post: kurt.weid@matpartner.com

Fakta om Axa Sport Games, www.skolidrott.se , aktiviteter, Axa Sport Games Fakta Axa målet, se bifogad PDF