Svalöf Weibull koncentrerar sin verksamhet

NyhetPRESSMEDDELANDE 2006-07-03Svalöf Weibull koncentrerar sin verksamhet

Från den 1 september övergår ägandet av Svalöf Weibull (SW) Seed Canada Ltd till det kanadensiska bolaget Farmpure Seeds Inc.

– Försäljningen av vår kanadensiska verksamhet är ett led i SWs strategi att bli ännu mer effektiva på våra prioriterade marknader. Målet är att vara en ledande leverantör av sorter och utsäde i Nord- och Centraleuropa, säger Monika Lekander, vd för SW.

SW Seed Canada Ltd förvärvas av FarmPure-gruppen, som har en inriktning på livsmedel och utsäde. FarmPure ägs av drygt 200 lantbrukare tillika aktieägare. – Vi är mycket glada att kunna förvärva ett så välskött företag som SW Seed Canada. Företaget kompletterar vår verksamhet och vi avser att driva verksamheten vidare i nuvarande omfattning, säger Trenton Baisley, vd för Farm Pures.

SW omfattar både lantbruks- och trädgårdsverksamhet. Kärnverksamheten inom lantbruk är växtförädling och att producera utsäde för områden med kallt tempererat klimat med fokus på stråsäd, raps och vall. De främsta marknaderna är Nord- och Centraleuropa. Dotterbolaget Weibull trädgård är Nordens ledande trädgårdsföretag. SW ägs av Lantmännen (60%) och BASF (40%).

För mer information kontakta gärna: Monika Lekander, vd, Svalöf Weibull, tel: 0418 667 000, eller tel: 0706 06 61 91

Från vänster: Trenton Baisley, VD FarmPure, Monika Lekander, VD Svalöf Weibull, Gordon Rettaler, VD SW Seed Canada Ltd, Gregor Gmerek, Ekonomichef FarmPure.