Paul Bergqvist är ny ledamot i Lantmännens koncernstyrelse

NyhetPRESSMEDDELANDE 2006-05-11

Paul Bergqvist är ny ledamot i Lantmännens koncernstyrelse

Paul Bergqvist valdes under Lantmännens årsstämma den 10 maj in som ny ledamot i koncernens styrelse.

Vid Lantmännens föreningsstämma, som hölls i Stockholm den 10 maj, valdes Paul Bergqvist in i koncernens styrelse. Paul Bergqvist, som är född 1946, har en bakgrund inom bryggerinäringen och var, fram till den sista mars i år, vice koncernchef för bryggeriföretaget Carlsberg. Dessförinnan var han koncernchef först för Pripps och därefter för Pripps- Ringnes.

- Lantmännen är inne i en stor förändringsprocess och är en mycket spännande koncern med stora möjligheter både på bredden och djupet. Jag intresserar mig särskilt för varumärkesfrågor och för den internationella expansionen där jag hoppas att, med min erfarenhet, kunna bidra till en fortsatt positiv utveckling, säger Paul Bergqvist.

Paul Bergqvist äger och driver sedan tio år tillbaka Önsäter Lillgård som ligger öster om Norrköping. Hans andra styrelseuppdrag är som styrelseordförande i Carlsberg Sverige och som styrelseledamot i Telenor, Citymail, TrygVesta, East Capital Private Equity samt i Baltic Beverage Holding.

Under stämman omvaldes Thomas Bodén för en ny mandatperiod på två år som Lantmännens styrelseordförande. Andra styrelseledamöter som också omvaldes för en ny tid av två år var Thomas Magnusson och Olle Nilsson. Samtidigt avtackades styrelseledamöterna Monica Lindstedt och Kjell Eriksson, som båda hade avböjt omval för egen del.

Lantmännens styrelse består därmed idag av Thomas Bodén som ordförande och Nils Orrenius som vice ordförande samt av Lennart E Bengtsson, Paul Bergqvist, Christina Birger, Birgitta Carlander, Bengt-Olov Gunnarsson, Birgitta Johansson-Hedberg, Thomas Magnusson, Olle Nilsson, Bo Sundström, Stig Agnåker, Gert Gustavsson och Martin Tjernberg. Ny sekreterare i styrelsen är Lena Weman som efterträder Ingemar Svensson som går i pension.

För ytterligare information kontakta gärna:

Annika Hjerpe, presschef Lantmännen, mob 070-657 42 07, annika.hjerpe@lantmannen.com

Bilder på styrelseledamöterna finns att ladda ner från hemsidan www.lantmannen.com under fliken mediacenter, bildarkivFakta/Lantmännen Lantmännen är en av Nordens största koncerner inom livsmedel, energi och lantbruk. Exempel på Lantmännenägda varumärken är Axa, Kungsörnen, Start, Skogaholm, Hattings, Schulstad, Svalöf Weibull och Kronfågel. Butikskedjan heter Granngården. Lantmännen ägs av 49 000 svenska lantbrukare, har 12 000 anställda, är verksam i 19 länder och omsätter 30 miljarder kronor. Läs gärna mer på www.lantmannen.se