Paketlösning för ekonomisk och miljövänlig värme

Nyhet

PRESSMEDDELANDE 2006-01-31

Paketlösning för ekonomisk och miljövänlig värme Lantmännen har tagit fram ett komplett värmepaket till fastighetsägare som vill byta från till exempel dyr olja till ekonomisk och miljövänlig pelletsvärme. Värmepaketet underlättar bytet och minskar kostnaden för kunden.

– Vi vill att det ska vara enkelt och bekvämt att byta till ett ekonomiskt och miljövänligt uppvärmningssystem. Därför har vi tagit fram ett värmepaket för pelletsvärme där vi erbjuder en nyckelfärdig lösning vid bytet av värmekällan. Kunden behöver i princip bara välja det paket som han eller hon önskar så ordnar vi resten. Dessutom kan Lantmännen Finans erbjuda förmånlig finansiering av värmeaffären, säger Kent Johansson, vd för Svensk Brikettenergi som ingår i Lantmännen Energi.

För att byta värmekälla i villan från olja till pellets måste ägaren oftast söka upp ett antal hantverkare. Installatör, elektriker, vvs med flera måste kontaktas för att förbereda installationen av pelletsbrännaren. När brännaren är på plats ska den trimmas in och driftskontrolleras av ytterligare hantverkare. Allt detta tar tid och är krångligt och dyrt, så alternativet att byta ut oljepannan mot pelletsvärme kan vara ganska omständligt. Lantmännens värmepaket har tagits fram för att underlätta bytet.

I värmepaketet ingår all utrustning, installation, driftskontroll, igångsättning samt tre års förbrukning av pellets.
– Vi gör en kalkyl med klara besked om hur mycket månadskostnaden blir under tre år. Vi vill att våra kunder ska känna en trygghet angående sina värmekostnader. Den här lösningen kan halvera värmekostnaden för den som idag värmer sitt hus med olja eller el, säger Kent Johansson.

Värmepaketet lanseras nu via Lantmännen Granngården på nio orter i landet: Falköping, Falkenberg, Kristinehamn, Lindesberg, Karlstad, Halmstad, Västerås, Tierp och Täby.
– Vi kommer inom en snar framtid kunna erbjuda värmepaketet på fler orter i Sverige. Det är ett av flera sätt på vilket Lantmännen kan bidra till ett minskat oljeberoendet i landet, säger Kent Johansson.

För frågor kontakta gärna: Kent Johansson, vd Svensk BrikettEnergi, tel: 070-672 10 09 Ulf Lindgren, marknadschef Lantmännen Energi, tel: 070-417 76 01

Fakta/Lantmännen Lantmännen är en av Sveriges största koncerner inom livsmedel och lantbruk. Exempel på Lantmännenägda varumärken är Axa, Kungsörnen, Start, Bageri Skogaholm, Schulstad, Kronfågel, Weibulls, Doggy och Mjau. Butikskedjan heter Granngården. Lantmännen ägs av 50 000 svenska lantbrukare, har 12 000 anställda, är verksam i 16 länder och omsätter 30 miljarder kronor. Läs gärna mer på www.lantmannen.se