Nytt i Lantmännens ledning

Nyhet

PRESSMEDDELANDE 2006-02-13

Nytt i Lantmännens ledning

Carl-Axel Westlund har utsetts till vice vd för Lantmännen. Han har tidigare funnits i koncernledningen som ekonomi- och finansdirektör. Annat nytt i Lantmännens ledning är att Rutger Ulterman den 1 mars blir ny vd för Granngården. Samma dag tillträder Lena Weman som ny chefsjurist och styrelsens sekreterare i Lantmännen.

Carl-Axel Westlund, 58 år, har utsetts till vice vd för Lantmännen. Han är sedan tidigare ekonomi- och finansdirektör för koncernen och har varit anställd i Lantmännen sedan 1970. Carl-Axel Westlund har tidigare varit verksam i Skånska Lantmännen, i Lantmännen Invest och i Lantmännen Lantbruk. Carl-Axel Westlund ingår i Lantmännens koncernledning och kommer nu att få breddade uppgifter där. Sedan tidigare är även Clas Eriksson vice vd.

Som ny VD för Granngården har utsetts Rutger Ulterman, 51 år. Rutger Ulterman har varit anställd på Ikea hela sitt yrkesverksamma liv i olika befattningar, bland annat i Älmhult, Wien och Milano. Senast kommer han från jobbet som ansvarig för inköp och supply i Nord- och Sydamerika. Han tillträder sin befattning den 1 mars 2006 och efterträder då Mats Jeppsson, som övergått till befattningen som vice vd i Lantmännen Maskin. Rutger Ulterman kommer att ingå i Lantmännens koncernledning.

Ny chefsjurist för Lantmännen och tillika styrelsens sekreterare blir Lena Weman, 46 år. Hon efterträder Ingemar Svensson som går i pension. Lena Weman har tidigare bland annat arbetat inom Konkurrensverket och Europeiska Kommissionen i Bryssel och kommer närmast från en tjänst som bolagsjurist på Vin & Sprit AB. Lena Weman tillträder sin tjänst den 1 mars.

- Jag ser fram emot samarbetet med tre mycket kompetenta och erfarna personer i Lantmännens ledning. Lantmännen driver ett omfattande utvecklings- och förändringsarbete. De erfarenheter som Carl-Axel Westlund, Rutger Ulterman och Lena Weman har att bidra med kommer att stärka ledningsarbetet, säger Birgitta Johansson-Hedberg, vd och koncernchef för Lantmännen.För frågor kontakta gärna: Birgitta Johansson-Hedberg, vd och koncernchef Lantmännen, tfn 070-218 02 83 Annika B Hjerpe, presschef Lantmännen, tfn 08- 657 42 08, 070- 657 42 37

Bilder på Carl-Axel Westlund, Rutger Ulterman och Lena Weman finns att hämta på www.lantmannen.se under pressfliken

Fakta/Lantmännen Lantmännen är en av Sveriges största koncerner inom livsmedel och lantbruk. Exempel på Lantmännenägda varumärken är Axa, Kungsörnen, Start, Bageri Skogaholm, Schulstad, Kronfågel, Weibulls, Doggy och Mjau. Butikskedjan heter Granngården. Lantmännen ägs av 50 000 svenska lantbrukare, har 12 000 anställda, är verksam i 16 länder och omsätter 30 miljarder kronor. Läs gärna mer på www.lantmannen.se