Nya grepp när GoGreen får stororder av Coop

Nyhet

Nya grepp när GoGreen får stororder av Coop GoGreen AB, som ingår i Lantmännenkoncernen, fortsätter sin expansion i nordisk dagligvaruhandel. Nu tar Coop in GoGreens produkter i sina svenska butiker, där nya grepp tas för att få den hälsomedvetne kunden till frysdisken.

Fler och fler människor inser vikten av att äta hälsosamt och att kosten har en betydelse för hur vi mår både idag och i framtiden. GoGreens ambition är att påvisa att god, enkel och hälsosam mat hänger samman. Företaget är dessutom det första som belönats med märket för lågt glykemiskt index, en märkning som rangordnar livsmedel efter hur och i vilken mån det höjer vårt blodsocker.

– Det är en oerhört stor efterfrågan på hälsosamma produkter just nu och vårt sortiment ligger helt rätt i tiden. När vi nu kliver in i Coops butiker kommer vi ännu närmare en marknadsledande ställning på hälsosamma färdigrätter, säger GoGreens vd Staffan Lindewald.

Lantmännenägda Cerealia Foods & Bread samt finska Raisio är ägare till det "gröna" bolaget GoGreen AB. GoGreen är i dag ett varumärke med ett sortiment av torra, näringsrika, vegetariska ingredienser såsom bönor och linser, laktosfria mejeriprodukter samt frysta och kylda färdigrätter. Produkterna är mycket efterfrågade på marknaden och i september, när inträdet i Coops butiker äger rum, lanseras för Coop fyra frysta färdigrätter; lasagne, moussaka, bolognese samt den thailändska rätten Khing Curry.

– Vår ambition är att styra om kundens måltidsvanor mot mer hälsoprofilerade produkter. Det är en svår marknad att bryta trender inom, det handlar om människors vanemönster som ska brytas, säger Staffan Lindewald.

GoGreen fungerar som ett paraplyvarumärke för gröna produkter i nordisk detaljhandel. GoGreen finns från och med september i Sverige, Norge, Finland och Danmark.För mer information kontakta gärna: Staffan Lindewald, vd GoGreen, tel: 070-927 87 83

PRESSMEDDELANDE 1 (1)

2005-08-16 Fakta/Lantmännen Lantmännen är en av Sveriges största koncerner inom livsmedel och lantbruk. Exempel på Lantmännenägda varumärken är Axa, Kungsörnen, Start, Bageri Skogaholm, Schulstad, Kronfågel, Weibulls, Doggy och Mjau. Butikskedjan heter Granngården. Lantmännen ägs av 50 000 svenska lantbrukare, har 13 000 anställda, är verksam i 16 länder och omsätter 30 miljarder kronor. Läs gärna mer på www.lantmannen.se