Nya fullkornskuddar med fem sorters spannmål

Nyhet

Lantmännen Axa lanserar nu en fiberrik frukostnyhet med fem sorters spannmål. Axa Harmoni fullkornskuddar baseras på havre, majs, vete, råg och korn. – Axa Harmoni fullkornskuddar har alla förutsättningar att bli en ny favorit på frukostborden eftersom den både är god och nyttig med en spännande smak och fyllig konsistens, säger Martin Hesselgren, marknadsutvecklare på Lantmännen Axa.

Fördelarna med fullkorn är att det innehåller alla delarna från sädeskornet med kostfibrer, vitaminer, mineralämnen och andra biologiskt aktiva ämnen som din kropp behöver för att må bra. Fullkorn ger dessutom en fyllig smak och håller magen i trim.
– Fullkornskuddarna ihop med mjölk, fil eller yoghurt passar utmärkt som frukost, mellan- eller kvällsmål. Den nya frukostprodukten klarar nyckelhålskriterierna med råge utan att göra avkall på smaken, säger Martin Hesselgren, marknadsutvecklare på Lantmännen Axa.

Axa Harmoni Fullkornskuddar är även nyckelhålsmärkta, vilket innebär att de har låg socker-, salt- och fetthalt samt hög kostfiberhalt.

Sedan tidigare finns en rad olika fullkornsbröd i Axa Harmoni-serien som redan vunnit konsumenternas hjärtan.

För recept och inspiration se www.axa.se

Fakta om Axa Harmoni fullkornskuddar: Priset för en förpackning fullkornskuddar på 350 gram är cirka 23 kronor. De kommer att finnas i butikerna från och med vecka 14, 2006.

Bild finns att hämta på www.lantmannen.se

Vid frågor kontakta gärna: Martin Hesselgren, marknadsutvecklare Lantmännen Axa, tel 08-519 787 21, mob 0709-27 80 93