Ny trend 2006 - större traktorer

NyhetProduktnytt 2006-12-27

Ny trend 2006 - större traktorer bland årets mest sålda

Nu är det ett år sedan Lantmännen Maskin tog över försäljningen av Fendt traktorer i Sverige. Det har varit ett år som överträffat alla förväntningar. Särskilt de större traktorerna med över 150 hk har haft stora försäljningsframgångar.
Det är ovanligt att traktorer i storleksklassen uppåt 200 hk placerar sig bland de mest sålda. Siffrorna visar att modellen Fendt 818 har under året har blivit en av de mest populära traktormodellerna hos den svenske bonden. Även flaggskeppet Fendt 930 har sålt mycket bra och uppfyllt Lantmännen Maskins förväntningar med råge.

– Det har varit ett roligt år med många utmaningar, det är något av ett hedersuppdrag att vara återförsäljare av Fendt. Det är ett varumärke som placeras högt upp på listan i lantbrukarkretsar. Många köpare ser Lantmännen Maskin som en trygg och kompetent samarbetspartner. Flera kunder har sagt att de sneglat på Fendt tidigare och nu när Lantmännen Maskin står som återförsäljare så har de vågat ta steget, säger Lennart Edling, vd för Lantmännen Maskin.

Fendt ligger i framkant när det gäller innovationer och ny teknik, det visar man inte minst genom att 2007 års nya modellprogram. Vario-serien, med steglös transmission, har utökats med modellserien 300 Vario med effekter från 95 till 125 hk. Programmet har även utökats med modellen 936 Vario, som har en effekt på 360 hk och hög förarkomfort.
– Det pågår en ständig teknisk utveckling av traktorerna och vi fortsätter att förkovra oss för att bli ännu bättre på att tillgodose Fendt-ägarens intressen framöver. Vi ser med förväntan fram emot år 2007, vårt andra år med Fendt i produktportföljen, avslutar Lennart.

För frågor kontakta gärna: Lennart Edling, vd, Lantmännen Maskin, tfn 040-386400 Anna-Lena Lindell, marknadskomm.chef Lantmännen Maskin, mob. 0730-523201