Ny ekonomi- och finansdirektör för Lantmännen

Nyhet

PRESSMEDDELANDE 2008-06-09 Ny ekonomi- och finansdirektör för Lantmännen

Per Olof Nyman blir ny ekonomi- och finansdirektör för Lantmännen. Per Olof kommer närmast från en tjänst som ekonomi- och finansdirektör för Whirlpool Europa, med huvudkontor i Comerio i Italien, och han tillträder hos Lantmännen den 11 augusti.

Per Olof Nyman är 52 år och har en lång erfarenhet inom ekonomiområdet. Befattningen som ekonomi- och finansdirektör för Whirlpool Europa har han haft sedan 2004. Innan dess har Per Olof från år 1988 haft ett flertal andra betydande chefsbefattningar inom ekonomi och finans, kundservice och strategisk planering för Whirlpoolkoncernen inom Europa. Befattningar som har inneburit att Per Olof varit stationerad i Italien, Schweiz och Sverige.

Dessförinnan har Per Olof Nyman arbetat för Gränges Metallverken samt Johnson Metall. Per Olof är uppvuxen i Finspång och har examen från Linköpings Tekniska Högskola i industriell ekonomi med inriktning på produktionsekonomi och investeringsplanering.

– Det gläder mig mycket att vi får in Per Olof Nymans kompetens i koncernen. Lantmännen står inför många betydelsefulla utmaningar och vi kommer att kunna dra stor fördel inte minst av Per Olofs internationella erfarenhet, säger Per Strömberg, vd och koncernchef för Lantmännen.

– Jag ser fram emot att få arbeta för Lantmännenkoncernen och med de viktiga framtidsfrågor koncernen arbetar med, inte minst det stora arbete som bedrivs för att fokusera verksamheten mot koncernens tre satsningsområden Lantbruk, Unibake och Cerealia. Att Lantmännen dessutom tar ett strategiskt grepp runt hållbarhetsfrågorna och ansvarstagande från jord till bord, ser jag som mycket positivt, säger Per Olof Nyman, tillträdande ekonomi- och finansdirektör för Lantmännen.

För frågor kontakta gärna: Per Strömberg, vd och koncernchef Lantmännen, tel: 0703-85 11 91 Per Olof Nyman, tillträdande ekonomi- och finansdirektör Lantmännen, tel: +39 348 5305 468

Bild på Per Olof Nyman finns att ladda ner från Lantmännens webbplats: www.lantmannen.com / Press & Media / Pressbilder / NyhetsbilderFakta/Lantmännen Lantmännen är en av Nordens största koncerner inom livsmedel, energi och lantbruk. Exempel på Lantmännenägda varumärken är Axa, Kungsörnen, Start, Bageri Skogaholm, Hattings, Schulstad och Kronfågel. Butikskedjan heter Granngården. Lantmännen ägs av 42 000 svenska lantbrukare, har 13 000 anställda, är verksam i 19 länder och omsätter 36 miljarder kronor. Läs gärna mer på www.lantmannen.com