Nu kommer ny nyckelhålsmärkt fullkornspasta med lågt GI

Nyhet

Lantmännenägda Kungsörnen lanserar nu Lasagnette fullkorn, en ny pastaform som både är nyckelhålsmärkt och har ett lågt GI-värde. - Intresset för fullkornprodukter ökar lavinartat i Sverige och Kungsörnen var först med att erbjuda fullkornspasta. Nu satsar vi på nya och spännande former, säger Malin Carlson, marknadsutvecklare på Kungsörnen.

Det italienska köket har länge tilltalat svenskarna. I takt med ett ökat matlagningsintresse har utbudet av pastaprodukter också ökat. Under senare år har konsumenterna dock blivit mer hälsomedvetna och frågat efter nyttigare alternativ till den traditionella pastan. För att möta den efterfrågan har Lantmännenägda Kungsörnen lanserat en rad olika varianter av fullkornspasta som alla har blivit succé. Senast i raden är Lasagnette fullkorn.

- Trenden visar att konsumenterna vill behålla sina matlagningsvanor och samtidigt kunna laga gott och hälsosamt. Därför har Lasagnette fullkorn alla förutsättningar att bli en storsäljare. Formen är liten och platt med vågiga kanter. Den passar till Lasagne eller pastagratäng, men kan även ätas som ”vanligt” med en god pastasås till, säger Malin Carlson, marknadsutvecklare på Kungsörnen som är Sveriges ledande varumärke vad gäller pasta.

Både traditionell pasta och fullkornspasta är gjorda på durumvete, men fullkornspastan från Kungsörnen innehåller dessutom av fullkornsmjöl. Genom tillsatsen av fullkorn blir pastan mer fiberrik och får även ett tillskott av vitaminer, mineralämnen, antioxidanter och andra biologiskt aktiva komponenter som är hälsosamma. Fullkornet bidrar även till att minska pastans GI-värde.

- Fullkornspastans hälsosamma mervärden gör att produkterna med fördel kan ätas mer regelbundet, konstaterar Malin Carlson

För ytterligare frågor kontakta gärna: Malin Carlson, marknadsutvecklare Kungsörnen, tfn 08-519 787 79, mob 0709-27 87 27

Fakta: Glykemiskt index är ett mått på hur ett livsmedel påverkar blodsockernivån. Lasagnette fullkorn kommer att finnas i butikerna i maj 2006 och priset för en förpackning på 550 gram blir då cirka 14 kronor.
Bild på produkten finns att ladda ner för fri publicering från vecka 13, från Kungsörnens bildbank: http://online.opv.se/ Användarnamn: reklam Lösenord: rb1aaa