Nu inviger Lantmännen Lantbruk den nya mjölfodertillverkningen

Nyhet

PRESSINBJUDAN 2007-10-01 Nu inviger Lantmännen Lantbruk den nya mjölfodertillverkningen! Värmebehandling av mjölfoder är en helt ny teknik som nu introduceras i Sverige. Lantmännen Lantbruks foderfabrik i Falkenberg är först ut med den nya tekniken.
Den 8 oktober invigs mjölfodertillverkningen i Falkenberg, och media hälsas välkomna att närvara.

– Vi är glada att kunna erbjuda värmebehandlat mjölfoder, något som många kunder efterfrågar, säger Arne Rantzow, lantbrukschef Lantmännen Lantbruk.

Till en början erbjuds produkter för kor och grisar till kunder i södra och västra Sverige.

Lantmännen Lantbruk värmebehandlar allt foder och alla råvaror som hanteras via foderfabrikerna. Möjligheten att nu även tillverka värmebehandlat mjölfoder kommer i förlängningen också att ge Lantmännen Lantbruk en större flexibilitet i val av råvaror, eftersom produkterna inte begränsas av att råvarorna måste hålla ihop som pellets.

Många gårdar väljer i dag gårdstillverkning av foder med egen spannmål. Det gör att det finns en ökad efterfrågan på koncentrerade foder och råvaror samt på foder som går att blanda med egna råvaror från gården. I utfodringen har mjölfoder bättre blandningsegenskaper än pelleterat foder, och löser sig lättare vid till exempel blötutfodring.

Härmed inbjuds media att delta vid invigningen av mjölfodertillverkningen i Lantmännen Lantbruks foderfabrik i Falkenberg. Lantmännen bjuder på lunch. Därför vill vi gärna att du senast den 4 oktober meddelar om du kommer.

Tid: 8 oktober, klockan 11:30 Plats: Lantmännen Lantbruks Foderfabrik i hamnen i Falkenberg. Samling sker utanför kajgrinden vid Hamnkrogen.

Program: ? Inledning av Arne Rantzow lantbrukschef Lantmännen Lantbruk ? Presentation av tekniken bakom värmebehandlat mjölfoder ? Värmebehandlat mjölfoder, en del av vår kundnära foderutveckling ? Kortare rundvandring i fabriken

För anmälan och frågor kontakta Marie Jonsson, informatör Division Foder, telefon 070-689 30 20 Britt-Inger Wallén, administratör Division Foder, telefon 0510-886 40

Fakta/Lantmännen Lantbruk Lantmännen är en av Nordens största koncerner inom livsmedel, energi och lantbruk. Lantmännen ägs av 44 000 svenska lantbrukare, har 13 000 anställda, är verksam i 19 länder och omsätter 32 miljarder kronor. Lantmännen Lantbruk utgör koncernens kärnverksamhet. Vi utvecklar och erbjuder produkter och tjänster som bidrar till att skapa ett starkt och konkurrenskraftigt lantbruk. Läs gärna mer på www.lantmannen.com