Njut med gott samvete – Gooh lanserar ny KRAV-märkt glass

Nyhet

Många konsumenter vill äta gott, men ändå göra det med gott samvete. Därför lanserar Gooh en helt ny glass, som är Krav-märkt. Kravmärket står en bra miljö, god hälsa, god djuromsorg och socialt ansvar.

- Vi vill hjälpa konsumenterna att göra bra val, berättar Lars Fins VD för Gooh. Redan nu väljer varannan konsument en nyckelhålsmärkt färdigmat. Därför känns det naturligt att vi även kan erbjuda en Krav-märkt glass, som dessutom är relativt kalorisnål, 144 kcal per portion.

Glassen tillverkas i smakerna, vanilj, jordgubb, blåbär, choklad och hallonsorbet i samarbete med den prisbelönta glasstillverkaren Pipers Glass. Pipers använder så långt det är möjligt svenska råvaror och värnar om hög kvalitet. Pipers Glass är ett anrikt familjeföretag som började tillverka glass på Pipersgatan i centrala Stockholm redan 1911 och sen 1993 varit banbrytande med tillagning av ekologisk glass. För ytterligare information kontakta: Lars Fins VD, telefon 0709 -27 80 00 e-post: lars@gooh.se eller Lantmännen Axa Informationschef Eva Lagerstam 0709- 27 80 98 e-post: eva.lagerstam@lantmannen.com

Bilder Pressbilder finns att ladda ned från www.gooh.se eller bifogad bild Krav-märkt glass & sorbet

Fakta om Gooh Varumärket Gooh samägs av Nobis AB och Lantmännen Axa AB. 2006 fick Gooh utmärkelsen Stora Dagligvarupriset 2006 som delas ut av tidningen Fri Köpenskap i samarbete med Movement research.
2007 fick Gooh utmärkelsen Årets Butikskedja av tidningen Market och är nominerade till Årets Retailkedja/koncept av Nordic Council of Shopping Centers

Fakta om Gooh-rätterna Gooh! säljer frukost, lunch och middag i sina måltidsbutiker med bas i Stockholm. Huvuddelen av försäljningen är kylda färdigrätter komponerade av Operakällarens kökschef Stefano Catenacci. Det finns ett 20-tal olika rätter varav många är nyckelhålsmärkta och har lågt GI-värde.

Mer information om Gooh finns på www.gooh.se välj press.