Modern klassiker – Kungsörnens Snabbmakaroner med fullkorn

Nyhet

Modern klassiker – Kungsörnens Snabbmakaroner med fullkorn Konsumenternas efterfrågan på bekväma, snabba och nyttiga produkter ökar. Och fullkornstrenden ökar. Därför lanserar nu Lantmännenägda Kungsörnen Snabbmakaroner med fullkorn för att möta kundernas önskemål. Lanseringen sker i januari 2006, samma år som den klassiska snabbmakaronen fyller 45 år.

Snabbmakaronen lanserades i Sverige 1961 och har legat på försäljningstoppen i många år. Svenska konsumenter köper snabbmakaroner för drygt 34 miljoner kronor om året. Eftersom efterfrågan på hälsosamma produkter ökat lanseras nu en ny fullkornsprodukt – Snabbmakaroner med fullkorn. – Kungsörnens Snabbmakaroner fyller 45 år nästa år. Det firar vi med att lansera en makaron med samma korta koktid som klassikern och som samtidigt förenats med fullkornspastans hälsofördelar, säger Malin Carlson, marknadsutvecklare Kungsörnen.

Fullkorn innebär att hela sädeskornet mals och ingår i mjölet. Viktiga fibrer, vitaminer och antioxidanter som sitter i och nära sädeskornets yttre delar kommer med i mjölet och i produkterna, som därmed blir extra hälsosamma.
– Den nya fullkornsmakaronen har dessutom ett dokumenterat lågt GI*, klassificerat enligt internationella normer. Livsmedel med lågt GI håller blodsockret på en jämnare nivå och ger därmed mindre insulinpåslag i kroppen. Forskning visar att en jämn blodsockernivå ger hälsofördelar och kan minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes och övervikt, säger Malin Carlson.

Sedan den nya generationen fullkornspasta lanserades har försäljningen pekat brant uppåt. Fullkornspasta står idag för över 10 procent av den totala pastamarknaden i Sverige till ett värde av cirka 63 miljoner kronor. Snabbmakaroner fullkorn kommer att finnas i butikerna i januari 2006.

Bild på produkten för fri publicering finns att ladda ner från Kungsörnens bildbank: http://online.opv.se/ Användarnamn: reklam Lösenord: rb1aaa Du finner bilden under kategorin Pasta / Kungsörnen.

* glykemiskt index

För frågor kontakta gärna: Malin Carlson, marknadsutvecklare Kungsörnen, tel: 08-519 787 79, 0709-27 87 27

PRESSMEDDELANDE 1 (1)

2005-10-21 Fakta/Lantmännen Lantmännen är en av Sveriges största koncerner inom livsmedel och lantbruk. Exempel på Lantmännenägda varumärken är Axa, Kungsörnen, Start, Bageri Skogaholm, Schulstad, Kronfågel, Weibulls, Doggy och Mjau. Butikskedjan heter Granngården. Lantmännen ägs av 50 000 svenska lantbrukare, har 13 000 anställda, är verksam i 16 länder och omsätter 30 miljarder kronor. Läs gärna mer på www.lantmannen.se