Mikael Nicander blir ny fastighetsdirektör för Lantmännen

NyhetPå nya jobb 2007-02-06

Mikael Nicander är ny fastighetsdirektör för Lantmännen

Mikael Nicander, 36 år, har utsetts till ny fastighetsdirektör för Lantmännen. Han efterträder Ingemar Larsson som stannar kvar som ställföreträdande fastighetsdirektör och för att fokusera på mer specifika fastighetsfrågor.

Lantmännen förvaltar 250 fastigheter i Sverige samt har koncernövergripande ansvar för ytterligare 150. Till den första gruppen hör fastigheter där företaget hyr ut butiker, lagerlokaler och kontor. I den andra gruppen ingår silos, foderfabriker, kvarnar och etanolfabriker. Lantmännens fastighetsverksamhet omsätter cirka 200 miljoner kronor per år i och sysselsätter ett 20-tal anställda.

Mikael Nicander kommer närmast från tjänsten som vd på P10 Vasallen AB och har dessförinnan varit fastighetschef på DHL samt fastighetschef på Drott. Som bas har Mikael Nicander en examen från Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm där han utbildade sig till teknologie kandidat med huvudinriktning mot bygg- och fastighetsekonomi.

- Det är en stor utmaning i att få vara med och utveckla Lantmännens fastighetsbestånd. Fastigheter i företag med bred verksamhet ser jag som extra inspirerande eftersom det ofta finns synergieffekter att ta vara på, säger Mikael Nicander.

För närvarande utvecklar Lantmännen sitt fastighetsbestånd. Som exempel gjordes förra året transaktioner för 285 miljoner kronor genom framför allt försäljning av mark för bostadsändamål i Uppsala och försäljning av ett så kallat "paket" av kontorsfastigheter.

- Vi är mycket glada över att kunna välkomna Mikael till Lantmännen. Mikaels kunskaper blir en stor tillgång i vårt arbete, säger Clas Eriksson, Lantmännens vice vd.

För frågor vänligen kontakta: Clas Eriksson, vice vd för Lantmännen, tel: 0705-71 18 08 Mikael Nicander, tillträdande fastighetsdirektör tel: 0708-70 35 91 Annika Hjerpe, presschef Lantmännen, mob 070- 657 42 37

Bild på Magnus Nicander finns att ladda ner från www.lantmannen.com under flik mediacenter/övriga pressbilder. Bild på Clas Eriksson finns under flik koncernledningFakta/Lantmännen Lantmännen är en av Nordens största koncerner inom livsmedel, energi och lantbruk. Exempel på Lantmännenägda varumärken är Axa, Kungsörnen, Start, Skogaholm, Hattings, Schulstad och Kronfågel. Butikskedjan heter Granngården. Lantmännen ägs av 44 000 svenska lantbrukare, har 12 000 anställda, är verksam i 19 länder och omsätter 30 miljarder kronor. Läs gärna mer på www.lantmannen.se