Mathias Fredriksson byter klubb till AXA Sports Club

Nyhet

Nu är det klart att Mathias Fredriksson lämnar sin gamla klubb ÖSK, Östersunds skidklubb och börjar tävla för Axa Sports Club. Förklaringen till klubbytet är helt nya möjligheter för Mathias att utvecklas.

– Det här är en helt naturlig utveckling i min karriär, berättar en nöjd Mathias Fredriksson. Jag har fått fina villkor och en möjlighet till en framtida utveckling, som jag helt enkelt inte kunnat tacka nej till. Även om jag just nu är mitt uppe i min idrottskarriär, behöver jag tänka på framtiden. Lantmännen Axa, där AXA Sports Club ingår kan också vara intressant för att kunna satsa på en civil karriär.

Den nya klubbens profil med satsning till breda målgrupper stämmer också helt överens med vad Mathias personligen tycker är viktigt för idrottsstjärnor, nämligen att kunna inspirera fler till att vara aktiva inom olika sporter.AXA Sports Club är idag en av Nordens största idrottsföreningar och har 36 000 medlemmar.

- Vi vill jobba brett och framförallt skapa förebilder för ungdomar, säger Sven Jonsson, Club manager AXA Sports Club. I det arbetet är det helt avgörande att välkända stjärnor som kan inspirera ungdomar, motionärer och idrottsutövare på alla nivåer om kostens betydelse för resultatet och välbefinnande. I det sammanhanget är Mathias Fredriksson en välkänd profil, som vi tror kan betyda mycket för klubbens medlemmar

Bild: Axa Sports Club blir Mathias Fredriksson nya klubb

Kontaktperson AXA Sports Club: Sven Jonsson Club manager Phone +46 8 519 787 16 Fax: + 46 8 519 787 05 Mobile +46 709 27 80 16 E-mail sven.jonsson@lantmannen.com

Mathias Fredriksson Mobile +46 70 694 80 94 Mathias_fredriksson@telia.com

Fakta om Axa Sports Club AXA Sports Club etablerades 1999 och syftet med AXA Sports Club är att - sprida information till ungdomar, motionärer och idrottsutövare på alla nivåer om kostens betydelse för resultat och välbefinnande; - stödja och stimulera motions- och idrottsaktiviteter genom att erbjuda medlemmar möjlighet att delta i olika evenemang; samt - motarbeta dopning.

Målsättningen med AXA Sports Club har från början varit att bli Nordens största och attraktivaste idrottsförening och att därigenom nå ut med sitt budskap till ett stort antal medlemmar. Idag är redan AXA Sports Club en av Nordens största idrottsföreningar med ca 36 000 medlemmar i Sverige, Norge och Danmark. AXA Sports Club ingår i Lantmännen Axa och samarbetar sedan tidigare med ett antal av Nordens mest etablerade och folkkära idrottsstjärnor såsom bl.a. Peter Forsberg, Susanna Kallur, Jenny Kallur, Magdalena Forsberg. Vi samarbetar även med ett stort antal av våra mest populära idrottsklubbar och idrottsevenemang.
I alla samarbeten är grunden Lantmännen Axa kompetens inom kostlära och erfarenhet att lägga upp kostprogram för att öka hälsa och prestationsförmågan.
Lantmännen Axa´s erfarenheter av kostens betydelse för att prestera bra är baserat på samarbetet med Sveriges elitidrottare - något som gett mycket goda resultat.

Värt att veta om Mathias Fredriksson: Årligen spenderar han ca 800 timmar i skidspåret, på rullskidor, eller genom att springa och att träna styrketräning.

Skidåkare behöver mycket ”bränsle” för att klara en dags träning! Visste du till exempel att Mathias förbrukar ca 7 000 kalorier?

Sommartid kan man se Mathias springa från Åre by upp till toppstugan på Åreskutan och sedan ner igen, en höjdskillnad på 1250 meter. Mathias rekord på uppvägen är 39 minuter? Då krävs det enorma mängder luft för att genomföra en sådan prestation. Mathias andas in 200 liter luft per minut - en person i vilande tillstånd får i sig mellan 15 och 20 liter.

Visste du att Mathias hjärta är större än ett normalt hjärta! Under ett lopp pumpar hans hjärta ca 40 liter per minut, en normalperson kommer under ansträngning upp i 15-25 liter per minut. Han har två liter mer blod än en otränad normalperson i samma ålder och viktklass.