Magnus Krook blir vd för Lantmännen Färskbröd i Sverige

Nyhet

På nya jobb 2006-10-09Magnus Krook blir vd för Lantmännen Färskbröd i Sverige

Sedan början av oktober samordnas Lantmännens hela brödverksamhet inom Lantmännen Unibake under affärsområdeschef Bent Pultz Larsen. Vd för den svenska färskbrödsverksamheten blir Magnus Krook som arbetat inom koncernen sedan 1994.

Det var 1994 som Magnus Krook, då 25 år gammal och nyutbildad civilekonom, började som trainee på Lantmännen Unibake. Med ett avbrott på två år har han arbetat inom koncernen sedan dess. Nu blir han vd för Lantmännen Unibakes Färskbröd i Sverige.

- Jag har under hela mitt yrkesliv arbetat inom en stor organisation och är medveten om dess komplexitet och om den gigantiska utmaning vi står inför. Jag ser fram emot att få hjälpa till med att sätta den nya strukturen på plats, säger Magnus Krook.

- Magnus Krook är en duktig Unibaker som känner till både företaget och färskbrödsverksamheten. Hans kunskap om marknaden och om våra värderingar gör att jag är övertygad om att han kommer att bli en stor tillgång i vår nya organisation, säger Bent Pultz Larsen, affärsområdeschef för Lantmännen Unibake.

För frågor kontakta gärna:

Bent Pultz Larsen, affärsområdeschef Lantmännen Unibake, mob 0045-23 68 51 00 Magnus Krook, vd Lantmännen Färskbröd Sverige, mob 070- 205 51 52 Annika Hjerpe, presschef Lantmännen, mob 070-657 42 37

Bild på Magnus Krook finns att hämta på www.lantmannen.com under flik mediacenter/bildbankFakta/Lantmännen Lantmännen är en av Nordens största koncerner inom livsmedel, energi och lantbruk. Exempel på Lantmännenägda varumärken är Axa, Kungsörnen, Start, Skogaholm, Hattings, Schulstad och Kronfågel. Butikskedjan heter Granngården. Lantmännen ägs av 49 000 svenska lantbrukare, har 12 000 anställda, är verksam i 19 länder och omsätter 30 miljarder kronor. Läs gärna mer på www.lantmannen.se