Lantmännen Unibake köper bageri i Tyskland

NyhetPRESSMEDDELANDE 2006-10-31

Lantmännen Unibake köper bageri i Tyskland

Redan den första januari ska Lantmännen Unibake börja baka bröd i tyska Suhl. Det handlar bland annat om vitlöksfyllda minibaguetter. Dessa ska inte bara ätas av tyskar utan också exporteras vidare till Polen och Tjeckien, där efterfrågan på Lantmännen Unibakes bröd har ökat.

Lantmännen Unibake är Europas största producent av färskbröd och har en verksamhet som omfattar 4 300 medarbetare i 16 länder med huvudkontor i danska Hatting. I Sverige är Lantmännen Unibake mest känt för varumärken som Hatting, Schulstad, Schulstad Bake Off och Korvbrödsbagaren.

Lantmännen Unibake har sedan många år redan bageriverksamhet i tyska Verden. Genom köpet av ett av Gramms Backstubes bagerier i Tyskland fortsätter Lantmännen Unibake sin internationella expansion. Det nyinköpta bageriet ryms på 30 000 kvadratmeter och har 144 medarbetare varav 70 är utbildade bagare. Idag arbetar man bland annat med specialproduktion till lokala bagerier och har en kapacitet på 8 000 baguetter och 25 000 småbröd i timmen.

- Det handlar om ett toppmodernt bageri, byggt 2000 och som har den allra senaste bageriteknologin. Eftersom vi arbetar med brödproduktion i ett internationellt perspektiv ser vi med detta köp en möjlighet att möta den stigande efterfrågan från Polen, Tjeckien och Tyskland, säger Bent Pultz Larsen, affärsområdeschef för Lantmännen Unibake. Han har nyligen också fått huvudansvar för hela Lantmännens produktion av färskbröd.För frågor kontakta gärna: Bent Pultz Larsen, affärsområdeschef Lantmännen Unibake, mobil 0045-23 68 51 00 Monica Klepp Bjerrum, informationschef Lantmännen Unibake, mob 0045-23 68 51 30 Annika Hjerpe, presschef Lantmännen, mob 070-657 42 37

Bild på Bent Pultz Larsen finns att ladda ner från www.lantmannen.com under flik mediacenter/bildbank/koncernledning

Mer om Lantmännen Unibake finns att läsa på www.unibake.se

Fakta/Lantmännen Lantmännen är en av Nordens största koncerner inom livsmedel, energi och lantbruk. Exempel på Lantmännenägda varumärken är Axa, Kungsörnen, Start, Skogaholm, Hattings, Schulstad och Kronfågel. Butikskedjan heter Granngården. Lantmännen ägs av 49 000 svenska lantbrukare, har 12 000 anställda, är verksam i 19 länder och omsätter 30 miljarder kronor. Läs gärna mer på www.lantmannen.se