Lantmännen i fint sällskap

Nyhet

PRESSMEDDELANDE 2007-01-17Lantmännen i fint sällskap

Av 140 företag är Lantmännen ett av tre som har nominerats till det prestigefyllda priset "Universum Awards". Bakom priset står Universum Communications, en internationell konsultbyrå som är världsledande i så kallad employer branding, det vill säga hur företag profilerar sig som arbetsgivare.

Universum motiverar Lantmännens nominering med hur koncernen arbetar strategiskt och kreativt med "employer branding" och därför på kort tid lyckats förflytta sig från relativ anonymitet till en koncern vars möjligheter det plötsligt talas om.

- Vi har nu lagt ett år av pionjärarbete bakom oss och, vad jag förstår, är detta första gången som ett företag har nominerats efter bara ett års strategiskt arbete med de här frågorna. Att synas i rätt sammanhang med ett tydligt budskap är en förutsättning för att lyckas, säger Elisabeth Wallin Mononen, Lantmännens HR-chef.

Begreppet employer branding handlar om att på bästa sätt marknadsföra företag som arbetsgivare för att attrahera bra kompetens.

- Vi fick mycket uppmärksamhet för marknadsföringen av vårt traineeprogram i våras och arbetade medvetet med att tillvarata den uppmärksamheten. Det har vi gjort bland annat genom att delta på arbetsmarknadsdagar, föreläsningar och andra arrangemang. Av studenter som besökte arbetsmarknadsdagarna på KTH, Kungliga Tekniska Högskolan, i Stockholm rankades Lantmännen lika högt som IKEA på frågan vilka tre utställare gjort mest positivt intryck, säger Anna Kihlén, ansvarig för Lantmännens employer branding.

De andra två företag som har nominerats till Universums pris för årets employer branding företag är Vägverket och Finansinspektionen.

För ytterligare frågor kontakta gärna:

Elisabeth Wallin Mononen, HR-chef Lantmännen, mob 070-378 83 27 Anna Kihlén, ansvarig för employer branding Lantmännen, mob 070-256 26 66 Annika Hjerpe, presschef Lantmännen, mob 070-657 42 37

Bilder på Elisabeth Wallin Mononen och Anna Kihlén finns att ladda ner från www.lantmannen.com under fliken mediacenter / övriga pressbilder samt under fliken koncernledning

Fakta/Lantmännen Lantmännen är en av Nordens största koncerner inom livsmedel, energi och lantbruk. Exempel på Lantmännenägda varumärken är Axa, Kungsörnen, Start, Skogaholm, Hattings, Schulstad och Kronfågel. Butikskedjan heter Granngården. Lantmännen ägs av 49 000 svenska lantbrukare, har 12 000 anställda, är verksam i 19 länder och omsätter 30 miljarder kronor. Läs gärna mer på www.lantmannen.se