Lantmännen höjer budet på aktierna i danska Hedegaard

Nyhet

PRESSMEDDELANDE 2008-04-23 Lantmännen höjer budet på aktierna i danska Hedegaard

Lantmännens koncernstyrelse har, efter samråd med dess finansielle rådgivare Danske Markets Corporate Finance (avdelning inom Danske Bank A/S), beslutat att lägga ett högre bud på aktierna i lantbruksföretaget Hedegaard A/S för köp av samtliga aktier i bolaget för 740 DKK per aktie. Det formella budet kommer att offentliggöras efter att det har godkänts av danska Finansinspektionen, vilket beräknas ske inom några dagar. Samtidigt har Lantmännens styrelse beslutat att återkalla det bud som lades den 2 april om 520 DKK per aktie, med anledning av det konkurrerande budet.

I Lantmännenkoncernens strategi ingår att expandera internationellt inom affärsområde Lantmännen Lantbruk och därför vill man nu utöka ägandet i danska Hedegaard till en majoritetspost.
– Vi ser det som strategiskt viktigt att det finns tre stora aktörer på den danska marknaden. Hedegaard är ett stabilt, välskött och affärsmässigt företag som kan utvecklas ytterligare med Lantmännen som majoritetsägare, säger Per Strömberg, vd och koncernchef Lantmännen.

För frågor kontakta gärna: Per Strömberg, vd och koncernchef Lantmännen, tel: +46 703 85 11 91 Carl-Axel Westlund, ekonomi- och finansdirektör Lantmännen, tel: +46 705 55 42 54 Arne Rantzow, affärsområdeschef Lantmännen Lantbruk, tel: +46 703 27 78 79Fakta/Lantmännen Lantmännen är en av Nordens största koncerner inom livsmedel, energi och lantbruk. Exempel på Lantmännenägda varumärken är Axa, Kungsörnen, Start, Bageri Skogaholm, Hattings, Schulstad och Kronfågel. Butikskedjan heter Granngården. Lantmännen ägs av 42 000 svenska lantbrukare, har 13 000 anställda, är verksam i 19 länder och omsätter 36 miljarder kronor. Läs gärna mer på www.lantmannen.com