Kungsörnens husmanskost – nu även i frysdisken

Nyhet

För att möta handelns och konsumenternas ökade efterfrågan på genuin svensk husmanskost, lanserar nu Kungsörnen färdiggräddade raggmunkar och plättar. De gör därmed sällskap i frysdisken tillsammans med Kungsörnens pannkakor.

Pannkakor, plättar och raggmunkar är traditionell svensk husmanskost för den moderna människan. När det inte finns tid eller ork att laga från grunden, erbjuder Kungsörnen ett fullgott alternativ att alltid ha hemma i frysen, färdig att tas fram och värmas i mikrovågsugn, ugn eller stekpanna.

– Raggmunken riktar sig till en något vuxnare publik, medan pannkakorna är givna till torsdagssoppan. Plättarna passar perfekt som mellanmål till barnen, eller varför inte överraska med plättar när det blir dags att fika, säger Doris Alatalo, marknadsutvecklare på Kungsörnen.

Pannkakorna och plättarna har en gyllenbrun yta och len smak. Raggmunken är frasig och fylld med strimlad potatis av bästa kvalitet. Alla tre är styckvis djupfrysta direkt efter gräddning, vilket innebär att man kan plocka fram exakt så många som behövs.

Genom att frysa produkterna direkt efter tillagning bevaras kvaliteten i form av smak, näringsvärde och färskhet. Djupfrysning är en gammal beprövad metod och är än i dag ett av de bästa sätten att behålla kvalitet på ett livsmedel.

Fakta Kungsörnen Pannkakor (800 g), Plättar (640 g) och Raggmunk (720 g): Priset för en förpackning är ca 37 kronor. Produkterna har funnits i butik sedan vecka 45 2007.

Bild på produkterna för fri publicering finns att ladda ner från Kungsörnens bildbank: http://online.opv.se/ Användarnamn: reklam Lösenord: rb1aaa

Vid frågor kontakta gärna: Doris Alatalo, marknadsutvecklare Kungsörnen, tel: 08-519 787 43 Jenny Fridh, informationschef Lantmännen Axa, tel: 0709-27 80 71