Krafft går över till etanoldrivna tjänstebilar

NyhetKrafft går över till etanoldrivna tjänstebilar Lantmännenägda Krafft Hästfoder byter ut hela sin tjänstebilspark mot etanoldrivna bilar. Valet föll på Saab 9-5 SportCombi Biopower som är Saabs nya miljöklassade bil och som kan köras på etanol E85.

Krafft Hästfoder AB, med säte i Falkenberg, växlar nu sin tjänstebilspark till en miljöklassad bil. Valet föll på Saab 9-5 SportCombi Biopower som kan drivas på etanol E85 och den 6 september levererades samtliga 17 bilar till företaget.

– Vi leder ju utvecklingen av foder till hästar, och vi vill även vara ledande inom andra områden. Att vara först i utvecklingen tillhör vår företagsprofil. Där är det även angeläget att analysera våra miljö- och energifrågor. Vi kör en hel del i vårt jobb och därför är det viktigt att se över val av bränsle som gör mindre åverkan på miljön än den traditionella. Just etanol ser vi som en bra lösning, då det fungerar utan extra krångel med flera tankar i bilarna, säger P-G Åhäll, vd för Krafft Hästfoder AB.

I Lantmännens strategi för hållbar utveckling ingår att stegvis genomföra åtgärder som styr verksamheten i en hållbar riktning och bidrar till en förbättrad lönsamhet och stark profil. I det arbetet uppmuntras företag inom koncernen att se över sin verksamhet för att undersöka vad som kan göras konkret i en strävan mot ett hållbart samhälle.

– Det är en självklarhet för oss som en del av Lantmännenkoncernen att anamma och följa strategin. Vårt val av miljöklassade tjänstebilar är ett steg i den riktningen. Vi värnar självklart även för att vår personal ska känna sig så trygga som möjligt varpå valet av bil även grundar sig på krockstatistik, avslutar P-G Åhäll.

För frågor kontakta gärna: P-G Åhäll, vd Krafft Hästfoder AB, tel: 0346-495 90, 070-63 495 90

PRESSMEDDELANDE 1 (1)

2005-09-07 Fakta/Lantmännen Lantmännen är en av Sveriges största koncerner inom livsmedel och lantbruk. Exempel på Lantmännenägda varumärken är Axa, Kungsörnen, Start, Bageri Skogaholm, Schulstad, Kronfågel, Weibulls, Doggy och Mjau. Butikskedjan heter Granngården. Lantmännen ägs av 50 000 svenska lantbrukare, har 13 000 anställda, är verksam i 16 länder och omsätter 30 miljarder kronor. Läs gärna mer på www.lantmannen.se