Komfort, känsla och låg bränsleförbrukning i nya Fendt

NyhetProduktnytt 2006-10-25Komfort, känsla och bränsleförbrukning i fokus på nya traktorer

På fyra olika orter, från Umeå i norr till Staffanstorp i söder, har Lantmännen Maskin arrangerat kundvisningar av 2007 års nya traktorprogram från Fendt.

Många besökare har trängts i förarhytten på den Fendt 936 Vario (366 hk) och Fendt 312 Vario (129 hk) som har funnits på visningarna. Intresset har varit stort inte minst kring de tekniska lösningarna som presenterats i 900-serien och den steglösa transmission som är en nyhet för 300-serien. Även köregenskaperna har fått många positiva omdömen från de besökare som provkört nya Fendt 936.

Roger Paulsson, som driver ett lantbruk kombinerat med en maskinstation i Kristianstad, var en av besökarna på kundvisningen i Staffanstorp. I hans maskinstall finns bland annat två stycken traktorer av modellen Fendt 926 och en Fendt 818.

– Jag är mycket nöjd med mina Fendt-traktorer och jag ser fram emot att få prova den nya Fendt 936. Komforten är något jag värderar högt, det är viktigt när man sitter 12 till 15 timmar i förarhytten. Likaså bränsleförbrukningen är viktig i valet av traktor. Traktorerna måste ha låg förbrukning om de ska vara med i matchen. På båda dessa områden ligger Fendt bra till, säger Roger Paulsson.För frågor kontakta gärna: Lennart Edling, vd Lantmännen Maskin, tel 040-386400 Ingvar Andersson, produktchef Fendt Lantmännen Maskin, 040-386400 Anna-Lena Lindell, marknadskomm.chef Lantmännen Maskin, tel. 0730-523201Fakta/Lantmännen Lantmännen är en av Nordens största koncerner inom livsmedel, energi och lantbruk. Exempel på Lantmännenägda varumärken är Axa, Kungsörnen, Start, Skogaholm, Hattings, Schulstad, Svalöf Weibull och Kronfågel. Butikskedjan heter Granngården. Lantmännen ägs av 49 000 svenska lantbrukare, har 12 000 anställda, är verksam i 19 länder och omsätter 30 miljarder kronor. Läs gärna mer på www.lantmannen.se

Lantmännen Maskin AB Maskinbolaget för lantbruksmaskiner ansvarar för hela kedjan från inköp till försäljning och genom sina dotterbolag distributionsansvar för Danmark och Norge. Maskinbolaget representerar ett komplett produktsortiment där bl a varumärkena Valtra, Fendt och Claas ingår. Antal anställda är 900 och omsättningen beräknas uppgå till 3,5 miljarder kronor. Läs gärna mer på www.lantmannenmaskin.se