Hemköp satsar på Lantmännens hälsoprodukter GoGreen

Nyhet

PRESSMEDDELANDE 2005-12-20

Hemköp satsar på Lantmännens hälsoprodukter GoGreen

Lantmännenägda GoGreen fortsätter att expandera i nordisk dagligvaruhandel. Nu lanserar GoGreen 40 produkter på Hemköp. I samband med lanseringen dyker det också upp flera nyheter som till exempel fullkornscouscous och quinoa.

GoGreen är ett hälsovarumärke som säljer allt från näringsrika basvaror och hälsosamma mejeriprodukter till spännande färdigrätter klara att värma. Företaget ägs till lika delar av Lantmännen Cerealia Foods & Bread samt av den finska koncernen Raisio. GoGreens huvudkontor ligger i Järna utanför Stockholm.

Efter bara drygt ett år på marknaden finns GoGreen idag representerat i fyra olika produktkategorier med hälsosamma produkter i tre länder. De 40 produkter som lanseras på Hemköp i januari 2006 är från GoGreens torra sortiment.

- Samarbetet med Hemköp är ett genombrott för GoGreen på Axfood. Vi har funnits på ICA med hela vårt kolonialsortiment sedan i september i år. Därför känns det verkligen kul att vi även får Axfoods förtroende inom denna varukategori. Att vi finns på en så stor del av marknaden gör också att vi kan satsa ännu hårdare på säljstimulerande åtgärder och marknadsföring, säger Staffan Lindewald, vd för GoGreen.

Produkterna från GoGreen kommer att finnas i Axfoods Hemköpsbutiker från och med januari.

- GoGreen innebär god och hälsosam mat och dryck. Eftersom Axfood, och i synnerhet Hemköp, har hälsa som ett strategiskt satsningsområde räknar vi med att få göra ett antal spännande kampanjer tillsammans med dem nästa år, säger Staffan Lindewald.

För ytterligare information kontakta: Staffan Lindewald, vd GoGreen, tfn 08 – 519 788 40, mob 0709 -27 87 83

Fakta/Lantmännen Lantmännen är en av Sveriges största koncerner inom livsmedel och lantbruk. Exempel på Lantmännenägda varumärken är Axa, Kungsörnen, Start, Bageri Skogaholm, Schulstad, Kronfågel, Weibulls, Doggy och Mjau. Butikskedjan heter Granngården. Lantmännen ägs av 50 000 svenska lantbrukare, har 12 000 anställda, är verksam i 16 länder och omsätter 30 miljarder kronor. Läs gärna mer på www.lantmannen.se