Granngårdens vd går över till Lantmännen Maskin AB

Nyhet

PRESSMEDDELANDE 2005-12-09 Granngårdens vd går över till Lantmännen Maskin AB Mats Jeppsson slutar som vd för Granngården och blir vice vd för Lantmännen Maskin. Hans ansvar blir att driva det omfattande förändringsarbete som verksamheten för lantbruksmaskiner står inför. Arbetet med att söka efter en ny vd till Granngården pågår och beräknas vara klart under våren 2006.

Mats Jeppsson slutar som vd vid Granngården för att gå över till Lantmännen Maskin AB. Verksamheten för lantbruksmaskiner står inför stora förändringar, då man sedan en tid tillbaka beslutat slå samman fyra maskinverksamheter till en. Det gör det nödvändigt att tillsätta en resurs som ska driva detta arbete. Mats Jeppsson tillträder därför en tjänst som vice vd vid Lantmännen Maskin för att ansvara för och driva förändringsarbetet.

Arbetet med att söka en ny vd till Granngården pågår sedan en tid tillbaka och beräknas vara klart under våren 2006. Under tiden kommer Jörgen Sallenhag att arbeta som tillförordnad vd. Jörgen Sallenhag arbetar i dag med projekt på uppdrag av koncernchef Birgitta Johansson-Hedberg, sedan han lämnat uppdraget som affärsområdeschef för Lantmännen Lantbruk.

Mats Jeppsson övergår till sin nya befattning 1 januari 2006.

För frågor kontakta gärna: Arne Sörensson, vd för Lantmännen Maskin, tel: 040-386482, 070-5511750 Birgitta Johansson-Hedberg, vd och koncernchef Lantmännen, tel: 08-6574224, 070-2180283

Bild på Mats Jeppsson finns att hämta på www.lantmannen.se under flik Press/Bildbank/Pressbilder koncernledningen.

Fakta/Lantmännen Lantmännen är en av Sveriges största koncerner inom livsmedel och lantbruk. Exempel på Lantmännenägda varumärken är Axa, Kungsörnen, Start, Bageri Skogaholm, Schulstad, Kronfågel, Weibulls, Doggy och Mjau. Butikskedjan heter Granngården. Lantmännen ägs av 50 000 svenska lantbrukare, har 12 000 anställda, är verksam i 16 länder och omsätter 30 miljarder kronor. Läs gärna mer på www.lantmannen.se