Gooh! bygger ”Shop in shop” i dagligvaruhandeln

Nyhet

Gooh! lanserar en ny strategi för att ytterligare bredda färdigmatskonceptet. För att öka tillgängligheten för konsumenterna byggs nu tio ”Shop in shop” i Stockholmsområdet, under slutet av oktober till december. Ambitionen är att finnas i Sveriges bästa matbutiker.

Breddningen till dagligvaruhandeln innebär att konsumenterna kommer att hitta Gooh!-rätterna på en särskild avdelning, ” Shop in Shop”, innehållande allt som behövs för en komplett måltid.
– Vi har hela tiden mött ett stort intresse för vårt koncept. För att öka tillgängligheten för konsumenterna och snabbare kunna expandera, behöver vi hitta nya vägar, berättar vd Lars Fins.

Först ut är Hemköp City mitt i Stockholm och ytterligare tre Hemköpsbutiker får Gooh! under hösten. Målsättningen är att alla dagligvarukedjor ska vara representerade bland de tio första. – Vi har märkt en ökad efterfrågan på högkvalitativa färdigrätter. Internationellt är detta en tydlig trend och konsumenterna efterfrågar färdiga, vällagade rätter som spar tid och är enkla, säger Per Uebel, vd för Hemköp. Att många av rätterna dessutom är nyckelhålsmärkta är helt i linje med vår satsning på hälsa, att göra det enklare att handla lite nyttigare, fortsätter Per Uebel.

Priserna för Gooh!-rätterna kommer att ligga i samma nivå som i Gooh!:s egna butiker, vilket innebär 39–69 kronor. I sortimentet finns vällagade rätter som tagits fram tillsammans med Operakällarens Stefano Catenacci. Storsäljarna är förutom Operakällarens köttbullar i gräddsås, fisk av olika slag samt kycklingrätter. Många av maträtterna är nyckelhålsmärkta och försäljningen av menyer för lunch och middag, står för en övervägande del.

För ytterligare information kontakta gärna: Lars Fins, vd Gooh!, tel: 0709 -27 80 00 Eva Lagerstam, informationschef Lantmännen Axa, tel: 0709- 27 80 98 Per Uebel, vd Hemköp, tel: 0705-16 42 56