GoGreen satsar på att utveckla det mjölkfria alternativet

Nyhet

Ungefär fem procent av Sveriges befolkning är laktosintoleranta och kan inte äta eller dricka traditionella mjölkprodukter. GoGreen lanserar nu ett alternativt utbud av mejerivaror baserade på soja eller havre under parollen ”No Milk Today”.

No Milk Today-konceptet bygger på goda och enkla alternativ till våra vanliga mjölkprodukter. En nyhet i sortimentet är Soygurts, med fyra olika smaker, som till skillnad från vanliga yoghurts är fiberrika, kolesterolfria och vegetabiliska. MiniMat, som finns i butik från september, är en lätt matlagningsgrädde som är mjölk-och kolesterolfri.

– Vår vision är att oavsett vad man vill äta eller dricka, ska man kunna hitta ett gott och nyttigt alternativ från oss. I den mjölkfria kategorin finns det fortfarande mycket att göra både för dem som faktiskt inte tål mjölk och för de som bara vill äta och dricka lite hälsosammare, säger Anette Hällkvist, marknadschef för GoGreen.

No Milk Today genomför just nu en kampanj som riktar sig till hälsomedvetna människor som vill pröva alternativ till mjölkprodukter. På webbtjänsten www.NoMilkToday.se finns det gott om information om både vad man kan tänka på om man misstänker att man är känslig mot mjölkprodukter och om man vill testa att vara utan dem i några dagar. Det finns även information om soja och havre samt tips på hur man kan använda mjölkfria produkter i sin vardagliga matlagning.

- Vi vill leda och utveckla den mjölkfria kategorin i Sverige och hemsidan är ett steg mot våra mål. Självklart hoppas vi att detta blir en mötesplats för dem som inte kan eller vill dricka mjölk”, säger Anette Hällkvist.

GoGreen sänder även två reklamfilmer på tv3 och genomför butiksaktiviteter runt om i landet. På www.smartpartners.se/nomilktoday finns högupplöst bildmaterial. Soygurt, 150 gram, kostar cirka 7 kronor. Soygurt med müsli, 162 gram, kostar cirka 10 kronor. MiniMat, 200 ml, kostar cirka 7 kronor.

För frågor kontakta gärna: Anette Hällkvist, Marknadschef GoGreen Telefon: 08-519 788 67 Mobiltelefon: 0709-27 80 67 E-post: anette@gogreen.se