GoGreen lanserar marknadens första mellanmål med lågt GI

Nyhet

PRESSMEDDELANDE 2006-02-08

GoGreen lanserar marknadens första mellanmål med lågt GI

Hälsovarumärket GoGreen fortsätter att lansera hälsosamma och innovativa produkter i svensk dagligvaruhandel. I dagarna kommer marknadens första mellanmål med lågt glykemiskt index ut i butikerna.

GoGreens Soygurts är den nya generationen "yoghurts". De innehåller flertalet hälsomervärden, som skiljer dem från "vanlig" yoghurt. Två av smakerna (blåbär och vanilj) säljs med müsli i locket och har ett lågt glykemiskt index. Alla produkterna i serien är mycket fiberrika och helt kolesterol- och mjölkfria. Dessutom har de en låg fett- och sockerhalt.

GoGreens Soygurts finns totalt i fyra olika smaker (Naturell, Exotiska Frukter, Vanilj med Müsli och Blåbär med Müsli), alla mycket milda och goda och har en krämig och len konsistens. Basen i produkterna är förstklassig, proteinrik soja.

- Det här är en lansering helt rätt i tiden. Vi förser konsumenterna med ett mycket gott mellanmål som dessutom håller dem mätta längre, säger GoGreens marknadschef Anette Hällkvist.

Soygurtsen säljs i portionsförpackningar om 150-162 gram. De utan müsli har ett ungefärligt konsumentpris på 6-7 kronor och de med müsli kostar mellan 9-10 kronor. Produkterna finns på ICA, Coop, Hemköp, Vi, Citygross och AG Favör.

GoGreen ägs till lika delar av Lantmännen Axa (före detta Cerealia Foods & Bread) och finska Raisio. Huvudkontoret ligger i Järna men produkterna säljs i fyra olika länder. GoGreen sortiment innehåller god och hälsosam mat och dryck. Det är allt från hälsosamma mejeriprodukter, till näringsrika basvaror och spännande färdigrätter klara att värma.

För ytterligare information Anette Hällkvist, Marknadschef GoGreen Tel: 0709-278067 anette@gogreen.seFakta/Lantmännen Lantmännen är en av Sveriges största koncerner inom livsmedel och lantbruk. Exempel på Lantmännenägda varumärken är Axa, Kungsörnen, Start, Bageri Skogaholm, Schulstad, Kronfågel, Weibulls, Doggy och Mjau. Butikskedjan heter Granngården. Lantmännen ägs av 50 000 svenska lantbrukare, har 12 000 anställda, är verksam i 16 länder och omsätter 30 miljarder kronor. Läs gärna mer på www.lantmannen.se