GoGreen lanserar marknadens första fullkornscouscous

Nyhet

PRESSMEDDELANDE 2006-01-18

GoGreen lanserar marknadens första fullkornscouscous

Hälsovarumärket GoGreen fortsätter att lansera hälsosamma och innovativa produkter i svensk dagligvaruhandel. I dagarna kommer marknadens första fullkornscouscous ut i butikerna.

En hälsosam livsstil och en väl sammansatt kost rik på fullkornsprodukter minskar risken för hjärtsjukdom. I en fullkornsprodukt har inga delar av sädeskornet tagits bort. Alla kornets nyttiga delar finns med, såväl grodd som skal. Förutom hälsofördelar ger fullkornen en god och fyllig smak. GoGreens fullkornscouscous innehåller hela 100 procent fullkorn och börjar i veckan att säljas i svensk dagligvaruhandel.

- Det här är en väldigt spännande lansering.Vi vet att konsumenterna visat stort intresse för fullkorn i exempelvis pasta och ris, så det känns bra att vi kan tillföra det hälsomervärdet även i couscous-segmentet, säger GoGreens marknadschef Anette Hällkvist..

Couscousen säljs i förpackningar om 400 gram och har ett ungefärligt konsumentpris på mellan 14 och 15 kronor. Hemköp är först ut med produkten i sitt sortiment.

GoGreen ägs till lika delar av Lantmännen Axa (före detta Cerealia Foods & Bread) och finska Raisio. Huvudkontoret ligger i Järna men marknaden finns i fyra olika länder. Namnet GoGreen står för god och hälsosam mat och dryck. Produktsortimentet innehåller allt från näringsrika basvaror till hälsosamma mejeriprodukter och spännande färdigrätter klara att värma.

För ytterligare information Anette Hällkvist, Marknadschef GoGreen Tel: 0709-278067 anette@gogreen.seFakta/Lantmännen Lantmännen är en av Sveriges största koncerner inom livsmedel och lantbruk. Exempel på Lantmännenägda varumärken är Axa, Kungsörnen, Start, Bageri Skogaholm, Schulstad, Kronfågel, Weibulls, Doggy och Mjau. Butikskedjan heter Granngården. Lantmännen ägs av 50 000 svenska lantbrukare, har 12 000 anställda, är verksam i 16 länder och omsätter 30 miljarder kronor. Läs gärna mer på www.lantmannen.se