Färsk mat även för de minsta

Nyhet

Sagan om mammorna som tänkte: Nu jäklars! Det var en gång två unga mammor som ville ge sina glupska små krabater smaskig, näringsrik och hemlagad mat. Gjord på svenska råvaror skulle den helst vara också. Så de rotade reda på de största kastrullerna och grytorna de kunde hitta i sina kök och satte igång. Här skulle kokas, lagas och frysas in! Och som de kokade, lagade och frös in! Tills en vacker dag då den ena mamman pustande tog sig för pannan och sa till den andra: "Anna-Clara, det här håller inte." Det visade sig nämligen att det inte var så lätt att matcha alla storkok med allt annat man gärna vill hinna som förälder. Den andra mamman svarade, lika pustande: "Nej, Anna. Det gör det verkligen inte." Så de gick till affären. Men i affären fanns ingen färsk, färdiglagad mat alls för små barn, bara helkonserverad. "Anna-Clara, det här håller inte". Sa den ena mamman. "Nej, Anna. Det gör det verkligen inte". Sa den andra. Så med ilska steg gick våra mammor hem igen.
Och började laga mer mat än någonsin! De bestämde sig nämligen för att starta ett helt litet barnmatsföretag! Till glädje för alla andra föräldrar som gärna vill ge sina småttingar rejäl mat, men inte riktigt har tid att laga den själv. Maten döptes till GAPA, efter de små glada knubbisarnas aptit. Och på den vägen är det.

Färsk mat även för de minsta Små barn är också människor fast mindre, varför ska inte de minsta också kunna äta god och vällagad mat? Det tycker i alla fall Anna Palmblad och Anna- Clara Söderbaum, själva småbarnsföräldrar som saknade färsk mat i hyllorna i butikerna och startade GAPA för att ge småbarnsföräldrarna ett alternativ. Redan nu kan man välja mellan lax och dillstuvad potatis eller varför inte en pasta med ostsås, broccoli och majs? - Som förälder vill man alltid ge sitt barn det bästa. Maten ska vara god och näringsriktig och råvarorna av högsta kvalitet. Samtidigt kan det vara svårt att få tiden och orken att räcka till – riktigt bra barnmat måste få ta sin tid, berättar Anna-Clara Söderbaum, som är en av grundarna till GAPA. GAPA är ett barnmatsalternativ som känns så nära hemlagat som möjligt. Maten tillagas i möjligaste mån med genuina svenska råvaror och genom att låta GAPA-maten vara färsk tillvaratas råvarornas goda smak. Utan socker. Utan konstigheter. Precis som hemma.

GAPA-maten finns på CityGross i Bromma och Kungens Kurva och snart på samtliga Vi-butiker i Stockholm. Under andra halvåret 2007 kommer maten att finnas i resten av landet.

Fakta om GAPA-maten Från 6–8 månader, 180 g, rekommenderat pris cirka 19.90:– • Gräddkokt nötfärs, potatis, ärtor och lingon • Sej med potatis, äggsås och persilja • Dillstuvad potatis med lax och broccoli • Pasta med ostsås, broccoli och majs • Pasta med köttfärssås

Om GAPA GAPA startades i april 2003 av småbarnsmammorna Anna Bostam Palmblad och Anna-Clara Söderbaum. Idén med färsk barnmat föddes då vi själva var föräldralediga. Vi ville själva ge våra barn färsk, god och näringsriktig mat. Sedan ett år tillbaka samarbetar GAPA med Lantmännen Axa och tack vare det kan vi garantera en större produktion och mer omfattande marknadsföring.
Kontaktinfo: Anna Palmblad, 070-739 0044, anna.palmbladlad@gapa.se Anna-Clara Söderbaum, 070-650 8043, anna-clara.soderbaum@gapa.se För mer information och bilder besök vår hemsida: www.gapa.se