Eva Emrin tf presschef för Lantmännenkoncernen

Nyhet

PRESSMEDDELANDE 2007-05-28

Eva Emrin tf presschef för Lantmännenkoncernen

Den 25 maj tillträdde Eva Emrin som tillförordnad presschef för Lantmännen. Eva kommer närmast från en tjänst som informationschef för affärsområde Lantmännen Energi.

Eva Emrin är 38 år, bor i Malmö och har jobbat i koncernen i 2,5 år. Hon kommer närmast från tjänsten som informationschef för affärsområde Lantmännen Energi. Tidigare har hon arbetat på koncernstab information och kommunikation bland annat som presskontakt och som informatör för Lantmännen Lantbruk.

Eva är journalist och har studerat medieteknik och journalistik i Uppsala, London och Kalmar och har en HND i Media Technology från Thames Valley University. Innan hon kom till Lantmännen hade hon en tjänst som informations- och pressansvarig för Regionförbundet i Kalmar län och jobbade med regionala utvecklingsfrågor. Dessförinnan arbetade hon på tidningen Barometern-OT i Kalmar samt som frilansjournalist. Hon har även erfarenhet av radio och tv.

Bild på Eva Emrin finns att hämta på www.lantmannen.com/Mediacenter/BildbankFör frågor kontakta gärna: Clas Eriksson, koncernchef Lantmännen, tel: 0705-71 18 08 Elisabeth Wallin-Mononen, HR-direktör Lantmännen, tel: 0703-78 83 27 Eva Emrin, tf presschef Lantmännen, tel: 0703-59 59 20

Fakta/Lantmännen Lantmännen är en av Nordens största koncerner inom livsmedel, energi och lantbruk. Exempel på Lantmännenägda varumärken är Axa, Kungsörnen, Start, Skogaholm, Hattings, Schulstad och Kronfågel. Butikskedjan heter Granngården. Lantmännen ägs av 44 000 svenska lantbrukare, har 13 000 anställda, är verksam i 19 länder och omsätter 32 miljarder kronor. Läs gärna mer på www.lantmannen.com