Ernst Mittag lämnar Lantmännen Kronfågel

Nyhet

Ernst Mittag lämnar på egen begäran sitt uppdrag som vd för Lantmännen Kronfågel Holding med verksamhet i Danmark (Danpo) och i Sverige (Kronfågel). Rekrytering av ny vd pågår. Ernst Mittag kvarstår i sin befattning till dess hans efterträdare tillträder.

Lantmännen Kronfågel har drabbats hårt av bojkotten av danska kycklingar i spåren av Muhammedkarikatyrerna. Till detta kommer de marknadseffekter som fågelinfluensan inneburit för Danmark. När Ernst Mittag nu väljer att lämna Lantmännen Kronfågel sker det efter en period med omfattande strukturella förändringar för att komma tillrätta med verksamhetens förlustsituation.

- Ernst Mittag har haft en viktig och svårt uppgift och vi koncentrerar oss nu på att förändringsarbetet inte avstannar utan fortsätter att drivas med full kraft, säger Birgitta Johansson-Hedberg, vd och koncernchef för Lantmännen.

För ytterligare frågor kontakta gärna:

Birgitta Johansson-Hedberg,vd och koncernchef Lantmännen, tfn 08-657 42 00 Lisette Schulman, informationsdirektör Lantmännen, tfn 08-657 42 23, mob 0735- 31 01 23