Efter konsumentreaktioner: Nytt korvskinn på Kronfågels chorizo

Nyhet

PRESSMEDDELANDE 2005-12-07

Efter konsumentreaktioner: Nytt korvskinn på Kronfågels chorizo

Kronfågel tar intryck av den senaste tidens reaktioner på hur korvskinnet innehållsdeklareras. Därför packas från och med idag chorizo i naturtarm från får. Chorizon packades tidigare i naturtarm från gris vilket inte framgick tillräckligt tydligt på förpackningarna. Med det nya skinnet blir chorizon tillgänglig även för konsumenter som avstår från att äta griskött.

Tidigare i höstas ändrade Kronfågel innehållsdeklarationen av sina korvprodukter så att det tydligt framgick i vilken typ av korvskinn korvarna var packade. Prinskorv och wienerkorv packas redan idag i naturtarm från får. Nu går Kronfågel ett steg längre och packar även chorizon i samma typ av skinn.

- Detta är något vi som marknadsledare borde ha gjort för länge sedan. Beslutet innebär att samtliga Kronfågels korvar i naturtarm idag kommer från får. Nu kan även de som inte äter griskött köpa produkten. Att vi har samma typ av korvskinn på alla våra korvprodukter gör det lättare för konsumenten och skapar ingen förvirring, säger Mats Markgren, R&D och marknadsdirektör, Kronfågel Holding.

Samtidigt marknadsanpassas förpackningarna som nu innehåller fem korvar à 60 gram mot tidigare tre korvar à 100 gram. Den nya chorizon börjar produceras vecka 50 och finns ute i butik från vecka 50- 51.

- Chorizon passar därmed även den som till exempel vill ha en lite mindre korv till mellanmålet, säger Mats Markgren.För mer information kontakta Mats Markgren, R&D och marknadsdirektör, Kronfågel Holding, tel.08-685 42 05.Kronfågel vill göra det lätt att äta gott och hälsosamt. Genom att erbjuda attraktiva måltidslösningar bidrar Kronfågel till ökad livsglädje och ett ökat välbefinnande i Sverige. Kronfågel är Sveriges ledande kycklingproducent och alla produkter är svenska och salmonellafria. Företaget ägs av Lantmännen, en av Sveriges största koncerner inom lantbruks- och livsmedelsindustrin. Läs mer på www.kronfagel.se.Fakta/Lantmännen Lantmännen är en av Sveriges största koncerner inom livsmedel och lantbruk. Exempel på Lantmännenägda varumärken är Axa, Kungsörnen, Start, Bageri Skogaholm, Schulstad, Kronfågel, Weibulls, Doggy och Mjau. Butikskedjan heter Granngården. Lantmännen ägs av 50 000 svenska lantbrukare, har 12 000 anställda, är verksam i 16 länder och omsätter 30 miljarder kronor. Läs gärna mer på www.lantmannen.se