Cerealia Foods köper Semper Food Service

Nyhet

Cerealia Foods köper Semper Food Service

Lantmännenägda Cerealia Foods köper Semper Food Service inklusive produktionsanläggningen i Laholm och blir därmed den ledande aktören på bland annat pannkakor till restaurang- och storköksmarknaden i Norden.

– Vi flyttar fram positionerna på restaurang- och storkökssidan och ser flera möjligheter till framtida expansion inom olika färdigmatssektorer. Verksamheten ligger väldigt nära våra kärnaffärer och rent geografiskt är Laholm en intressant placering för en färdigmatsfabrik, inte minst om man ser till framtida exportmöjligheter, säger Håkan Lundstedt, vd i Cerealia Foods som ingår i Lantmännenkoncernen.

Semper Food Service är en ledande tillverkare av fryst färdigmat till restauranger och storkök. I fabriken i Laholm tillverkas, förutom pannkaksprodukter, även färsprodukter, vegetarisk mat och drycker. Det är en effektiv och modern anläggning som nyligen rationaliserats för ökad kapacitet. Cirka 110 personer arbetar i företaget, som har en omsättning på cirka 200 miljoner kronor.

– Färdiglagad mat tar större och större del av vår vardag. Så är det i Sverige och så är det i resten av världen. Semper Food Service tillverkar redan idag Kungsörnens pannkakor. Semper Food Service passar utmärkt väl in i vår verksamhet och vår framtidsstrategi, konstaterar Håkan Lundstedt.

För att slutföra affären med Semper Food Service krävs konkurrensverkets medgivande.

För mer information kontakta gärna: Håkan Lundstedt, vd, Cerealia Foods AB, 0705-66 87 40 Andreas Sbrodiglia, vd, Semper AB, 070-585 57 17

PRESSMEDDELANDE 1 (1)

2005-07-11 Fakta/Lantmännen Lantmännen är en av Sveriges största koncerner inom livsmedel och lantbruk. Exempel på Lantmännenägda varumärken är Axa, Kungsörnen, Start, Bageri Skogaholm, Schulstad, Kronfågel, Weibulls, Doggy och Mjau. Butikskedjan heter Granngården. Lantmännen ägs av 50 000 svenska lantbrukare, har 13 000 anställda, är verksam i 16 länder och omsätter 30 miljarder kronor. Läs gärna mer på www.lantmannen.se