Birgitta Johansson-Hedberg träffar Lantmännen-chefer i Norrköping

Nyhet

Pressinbjudan

Birgitta Johansson-Hedberg träffar Lantmännen-chefer i Norrköping

Lantmännen befinner sig just nu i en förnyelseprocess där satsningar på energisektorn är en del. I onsdags tog Lantmännens styrelse ett beslut om att investera en miljard kronor i en ny etanolanläggning i Norrköping. För att ge kraft åt de omfattande förändringar som sker inom koncernen samlas alla Lantmännens cirka 1000 chefer under sommarhalvåret till nio möten runt om i landet. Det första av dessa äger rum den 21 april. Platsen är Kolmårdens Vildmarkshotell.

Lantmännen har redan gjort stora investeringar inom bioenergisektorn och ser flera nya möjligheter. - Vi måste finna uthålliga energilösningar och vi måste börja nu, säger Birgitta Johansson-Hedberg, Lantmännens vd och koncernchef. Hon är också med i regeringens kommission mot oljeberoende.

Lantmännen befinner sig just nu mitt i en förnyelseprocess och energisektorn är ett av flera områden där det satsas stort. Andra rubriker den senaste vintern har bland annat handlat om nya logistikflöden inom spannmålshanteringen, en investering på en halv miljard kronor i en ny kvarn i Vejle och om den nya ägarorganisationen. Ett flertal namnbyten inom koncernen och en moderniserad logotype är symboler för de förändringar som sker inom Lantmännen just nu.

Vad betyder Lantmännens vision? Vilket är innebörden för varje enskilt affärsområde och för varje enskild arbetsgrupp? Det är några av de frågor som ska diskuteras under de nio ledarmöten som ska äga rum under kommande sommarhalvår. Chefer från fem av Lantmännens affärsområden är inbjudna till fredagens möte för en dialog med Birgitta Johansson-Hedberg och övriga koncernledningen.

De affärsområden som deltar under fredagens möte är Lantmännen Granngården, Lantmännen Unibake, Lantmännen Kronfågel och Lantmännen Maskin. Till konferensen kommer även representanter för Lantmännens 49 000 ägare.

Representanter för media är välkomna att träffa Birgitta Johansson-Hedberg mellan klockan 12.30 och 13.15. Platsen blir konferenslokalen Zebran, Vildmarkshotellet.

För frågor kontakta gärna: Annika Hjerpe, presschef Lantmännen, 070-657 42 37

Fakta/Lantmännen Lantmännen är en av Nordens största koncerner inom livsmedel, energi och lantbruk. Exempel på Lantmännenägda varumärken är Axa, Kungsörnen, Start, Skogaholm, Hattings, Schulstad, Svalöf Weibull och Kronfågel. Butikskedjan heter Granngården. Lantmännen ägs av 49 000 svenska lantbrukare, har 12 000 anställda, är verksam i 19 länder och omsätter 30 miljarder kronor. Läs gärna mer på www.lantmannen.se