Birgitta Johansson-Hedberg lämnar Lantmännen Jörgen Sallenhag ny tf vd

NyhetPRESSMEDDELANDE 2006-12-13

Birgitta Johansson-Hedberg lämnar Lantmännen Jörgen Sallenhag ny tillförordnad vd

Styrelsen för Lantmännen och Birgitta Johansson-Hedberg har överenskommit att hon lämnar sin befattning som vd för Lantmännen. Birgitta Johansson-Hedberg tillträdde för drygt två år sedan och har sedan dess drivit ett omfattande förändringsarbete. Beslutet att hon lämnar företaget grundas på oenighet om de vägval som leder fram till målet, att vända den negativa resultatutvecklingen.

Till ny tillförordnad vd har styrelsen föreslagit Jörgen Sallenhag. Han har varit verksam inom Lantmännen sedan 1990 och har erfarenhet från flera verksamhetsområden inom koncernen. Fram till för två år sedan var han ansvarig för Lantmännen Lantbruk, som är koncernens kärnverksamhet. Den senaste tiden har han arbetat med olika projekt i ledningen.

Jörgen Sallenhags viktigaste uppgift som tillförordnad vd är att inom hela koncernen sätta ett starkt fokus på affärsverksamheten och att förstärka åtgärder för att vända den negativa resultatutvecklingen.

Förslaget till ny tillförordnad vd kommer att bli föremål för MBL-förhandling. En process för att rekrytera ny vd påbörjas omedelbart.För ytterligare frågor kontakta gärna: Thomas Bodén, styrelseordförande Lantmännen, mob 070-544 66 09 Jörgen Sallenhag, tillförordnad vd, mob 070- 620 05 54 Lisette Schulman, informationsdirektör, tel 08-657 42 23

Bilder finns att ladda ner från www.lantmannen.com under fliken mediacenter/bildarkiv

Fakta/Lantmännen Lantmännen är en av Nordens största koncerner inom livsmedel, energi och lantbruk. Exempel på Lantmännenägda varumärken är Axa, Kungsörnen, Start, Skogaholm, Hattings, Schulstad och Kronfågel. Butikskedjan heter Granngården. Lantmännen ägs av 49 000 svenska lantbrukare, har 12 000 anställda, är verksam i 19 länder och omsätter 30 miljarder kronor. Läs gärna mer på www.lantmannen.se