Baka ljust bröd med det mörka fullkornets alla hälsofördelar

Nyhet

Pressmeddelande 10 maj 2006 Baka ljust bröd med det mörka fullkornets alla hälsofördelar

Kungsörnen senaste nyhet i mjölhyllan är Ljust & milt Fullkornsvetemjöl. Mjölet är malt av en ny vetesort som är ljusare i färgen och mildare i smaken, samtidigt som det har samma goda hälsoegenskaper som vanligt fullkornsvetemjöl såsom Grahamsmjöl.

– Ljust & milt Fullkornsvetemjöl innehåller 100% finmalet fullkorn och passar självklart utmärkt till bröd, men det kan också användas i matlagning och till kakor. Ersätt gärna en del av det vanliga vetemjölet med Ljust & milt Fullkornsvetemjöl beroende på vad du vill baka säger Mathilda Jönsson, marknadsutvecklare på Kungsörnen.

Fullkorn innebär att alla delar från sädeskornet finns med såsom kärna, skal och grodd. Detta ger höga halter av kostfiber, vitaminer, mineralämnen samt andra biologiskt aktiva ämnen som kroppen behöver. – Nu kan du baka ljust bröd med alla fullkornets hälsofördelar. Ett bröd bakat på ljust & milt Fullkornsvetemjöl har tre gånger så mycket kostfibrer som ett bakat på vanligt vetemjöl. Det innehåller även lika mycket vitaminer och mineralämnen som ett bröd bakat på annat fullkornsvetemjöl, säger Mathilda Jönsson.

En hälsosam livsstil och en väl sammansatt kost rik på fullkornsprodukter minskar risken för hjärtsjukdom. Ljust & milt Fullkornsvetemjöl innehåller 100% fullkorn.
Fakta Ljust & milt Fullkornsvetemjöl: Priset för en förpackning Ljust & milt Fullkornsvetemjöl 1,5 kg är ca 14-15 kronor och produkten kommer att finnas i butikerna från och med vecka 18.

Bild på produkten för fri publicering finns att ladda ner från Kungsörnens bildbank: http://online.opv.se/ Användarnamn: reklam Lösenord: rb1aaa Du finner bilden under kategorin Specerier / Kungsörnen.
Recept hittar du på http://www.kungsornen.com

För frågor kontakta gärna: Mathilda Jönsson marknadsutvecklare Kungsörnen, tel: 08-519 787 28, 0709-27 87 71

Fakta/Lantmännen Axa Lantmännen Axa är ett företag med stark utveckling i norra Europa. Med ett flertal starka varumärken såsom AXA, Kungsörnen, START, Schulstad och Skogaholm står Lantmännen Axa för en positiv livsstil inom hälsa, kost och idrott. Vi har ca 3000 anställda och omsätter ca 4,2 miljarder kronor. Lantmännen Axa ingår i Lantmännenkoncernen, en av Sveriges största koncerner inom livsmedel, lantbruk och energi. Lantmännen har drygt 13 000 anställda, är verksamma i 19 länder och omsätter 30 miljarder. www.lantmannenaxa.com