Axa lanserar två nya matbröd för den som vill äta sunt

Nyhet

PRESSMEDDELANDE 2006-02-10

Axa lanserar två nya matbröd för den som vill äta sunt

Nu lanserar Axa ytterligare två nyttiga matbröd för den hälsomedvetna konsumenten. Med brödet Axa järn/b-vitamin riktar man sig särskilt till personer i riskzonen för järn- och b-vitaminbrist. Den andra nyheten, Axa gindex/havre, är det första ljusa matbrödet med lågt glykemiskt index.

Axa gindex/havre är ett osötat, fiberrikt och nyckelhålsmärkt matbröd som är märkt med symbolen Lågt GI . GI (glykemiskt index) är ett uttryck för att beskriva hur snabbt kolhydraterna i ett livsmedel får blodsockret att stiga.

– Kroppen mår som bäst om blodsockernivån är jämn och stabil. Att äta bröd med lågt GI- värde är ett bra sätt att undvika stora blodsockersvängningar, säger Linda Johansson, marknadsområdeschef på Lantmännen Axa.

Lågt GI ger även minskat sug efter sötsaker.

– Vi är mycket stolta över att som första leverantör på marknaden kunna erbjuda ett ljust bröd med lågt GI, fortsätter Linda Johansson.

Axa järn/b-vitamin är även det ett fiberrikt och nyckelhålsmärkt matbröd. Brödet riktar sig i första hand till personer som ligger i farozonen för järn- och b-vitaminbrist, till exempel gravida kvinnor, växande tonåringar, vegetarianer och människor som tränar regelbundet.

– Just järnbrist är den vanligaste näringsbristen i världen och även i Sverige är det många som har svaga värden. Vårt mål är att konsumenterna ska få i sig tillräckligt av alla näringsämnen via maten, säger Linda Johansson.

Gindex/havre och järn/b-vitamin lanseras under konceptet Axa Balance och finns i butik från och med vecka sex 2006. Inom Axa Balance finns sedan tidigare en rad andra bröd – alla med en tydlig hälsoprofil.För ytterligare information: Linda Johansson marknadsområdeschef Lantmännen Axa tel 08-519 787 37 linda.johansson@cerealia.seFakta/Lantmännen Lantmännen är en av Sveriges största koncerner inom livsmedel och lantbruk. Exempel på Lantmännenägda varumärken är Axa, Kungsörnen, Start, Bageri Skogaholm, Schulstad, Kronfågel, Weibulls, Doggy och Mjau. Butikskedjan heter Granngården. Lantmännen ägs av 50 000 svenska lantbrukare, har 12 000 anställda, är verksam i 16 länder och omsätter 30 miljarder kronor. Läs gärna mer på www.lantmannen.se