AXA Balance-konceptet växer med ny fullkornspasta

Nyhet

AXA Balance-konceptet växer med ny fullkornspasta

AXAs framgångsrika Balance-serie utökas nu med tre nya pastaprodukter. Gemensamt för dessa är att de är nyckelhålsmärkta och innehåller fullkorn, har hög kostfiberhalt samt ett vetenskapligt testat lågt GI, glykemiskt index. – Intresset för fullkornspasta är fortsatt stort och med dessa nyheter kan vi erbjuda ännu fler valmöjligheter, säger Malin Carlson, marknadsutvecklare på Lantmännen Axa.

I maj månad lanseras tre nyheter i Lantmännen Axas framgångsrika pastaserie Balance. Pastanyheterna heter Protein Plus, Fullkorn 100 % och Fullkorn av råg.

- Både traditionell pasta och fullkornspasta är gjord på durumvete, men fullkornspastan består även av fullkornsmjöl. Genom tillsatsen av fullkorn blir pastan mer fiberrik och får även ett tillskott av vitaminer, mineralämnen, antioxidanter och andra biologiskt aktiva komponenter som är hälsosamma. Fullkornet bidrar även till att minska pastans GI-värde. Fullkornspastans hälsosamma mervärden gör att produkterna med fördel kan ätas mer regelbundet, berättar Malin Carlson, marknadsutvecklare på Lantmännen Axa.

AXA Balance är en vidareutveckling av AXA Sports Club-serien och framtaget i samarbete med träningsanläggningen Balance där bland annat Daniel Westling är en av delägarna. Inom AXA Balance finns sedan tidigare en rad olika livsmedel, allt från färdigrätter till gryn och müsli. Konceptets ledord är inspiration och välbefinnande; Balance står för kompetensen kring träning och personlig utveckling medan AXA borgar för hög kvalitet beträffande kost, nutrition och hälsa.

Fakta om AXA Balance pasta: Protein Plus Penne och Fullkorn av råg Cotelli ligger i 600g förpackning Fullkorn 100 % Fusilli ligger i en 550g förpackning Samtliga sorter kostar cirka 13 kronor och kommer att finnas i butikerna från maj 2006.

Produktegenskaper: Protein Plus Penne innehåller mycket protein, 21 procent mer än i fullkornspasta och 42 procent mer än i standardpasta. Protein är det näringsämne som står för muskeluppbyggnaden i kroppen.

Fullkorn 100 % Fusilli innehåller som namnet antyder 100 procent fullkorn. I produkten finns alla delar från sädeskornet med och det är främst i skalet och grodden de flesta mineraler och vitaminer finns. En hälsosam livsstil och en väl sammansatt kost rik på fullkornsprodukter minskar risken för hjärtsjukdom Fullkorn av Råg Cotelli är rik på kostfiber. I vår nordiska kost är spannmålsprodukter den viktigaste kostfiberkällan och inte minst råg. Skälet är att rågen ofta konsumeras som en fullkornsprodukt, och att man då får med alla kostfibrerna som är koncentrerade i sädeskornets yttre delar.

Bild på produkten för fri publicering finns att ladda ner från AXAs bildbank: http://online.opv.se/ Användarnamn: reklam Lösenord: rb1aaa Du hittar bilden under kategorin Pasta/AXA.

För ytterligare frågor kontakta gärna: Malin Carlson, marknadsutvecklare Lantmännen AXA, tel 08-519 787 79, mob 0709-27 87 27 PRESSMEDDELANDE

2006-04-10 Fakta/Lantmännen Lantmännen är en av Sveriges största koncerner inom livsmedel och lantbruk. Exempel på Lantmännenägda varumärken är Axa, Kungsörnen, Start, Bageri Skogaholm, Schulstad, Kronfågel, Weibulls, Doggy och Mjau. Butikskedjan heter Granngården. Lantmännen ägs av 50 000 svenska lantbrukare, har 13 000 anställda, är verksam i 16 länder och omsätter 30 miljarder kronor. Läs gärna mer på www.lantmannen.se