1 av 4 unga äter gröt till middag enligt nya mattrenden ”brinner” - breakfast for dinner

Pressmeddelande, 2015

Att vara grötälskare men frukostvägrare är en svår kombination. Men med nya mattrenden ”brinner” kan havregrynsgröten avnjutas till middag istället. Enligt en undersökning från Lantmännen äter redan 13 procent av svenskarna sin gröt till kvällsmat. Populärast med gröt till middag är det bland 18-25-åringar och 24 procent äter gröt till kvällsmat.

Havregrynsgröt passar perfekt som brinner, säger Karin Magnusson, dietist på Lantmännen. Det innehåller 100 procent fullkorn, mättar bra och kan smakmässigt varieras i det oändliga beroende på vad man väljer att toppa med.

Att äta gröt som brinner är ett klokt ekonomiskt val. Dessutom går det snabbt och är väldigt lätt att laga. Toppingen kan vara allt från ägg och kvarg om man vill ha extra protein till nötter och frön för den som är ute efter mer energi.

– Vi ser att försäljningen av havregryn ökar både i Sverige och internationellt. Att vi äter gröt flera tider på dygnet, som exempelvis på kvällen, kan vara en av orsakerna, säger Marcus Burmester, innovationschef på Axa.

Recept på brinnergröt
http://www.axa.se/Recept/Grot

Bilder finns att ladda ner på:
http://bit.ly/1JajaLA
Sökord: Brinner